Súper Artmedie Panathinaikos prišiel o Lentioua

SITA|10. sep 2007 o 14:32

BRATISLAVA 10. septembra (SITA) - Grécky prvoligový futbalový klub Panathinaikos Atény sa bude musieť celý zvyšok aktuálnej sezóny 2007/2008 zaobísť bez služieb stredopoliara Sotiriosa Lentioua. Zo slovenského ...

BRATISLAVA 10. septembra (SITA) - Grécky prvoligový futbalový klub Panathinaikos Atény sa bude musieť celý zvyšok aktuálnej sezóny 2007/2008 zaobísť bez služieb stredopoliara Sotiriosa Lentioua. Zo slovenského pohľadu je táto situácia zaujímavá z dôvodu, že 19-násobný majster Grécka je súperom vicemajstra Artmedie Petržalka v 1. kole hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08. Prvý duel tohto dvojsúboja sa uskutoční vo štvrtok 20. septembra o 20.30 h detašovane na Tehelnom poli a odveta je potom na programe netradične v utorok 2. októbra o 18.45 h miestneho času (17.45 h SELČ) na Štadióne Apostolosa Nikolaidisa.

Dvadsaťtriročný Leontiou si zlomil nohu v otváracom stretnutí novej sezóny najvyššej domácej súťaže v derby proti Olympiakosu a v nedeľu sa podrobil zložitej operácii kolena. Pôvodné správy hovorili o štvormesačnej absencii, no neskôr lekári vyhlásili, že rodák z Ioanniny si v tomto ročníku už do lopty nekopne.

Dobrou správou pre 47-ročného portugalského kormidelníka Joseho Vítora dos Santosa Peseira je naopak zlepšenie zdravotného stavu juhoafrického stopéra Nasiefa Morrisa, ktorý bol 1,5 mesiaca mimo hry, no proti Artmedii by už mal byť v poriadku.

Tréner Peseiro má momentálne k dispozícii z dôvodu prebiehajúcich kvalifikačných bojov o postup na ME 2008 len 16 hráčov, aj to prevažne z rezervného a mládežníckeho výberu. Pozitívom je tiež fakt, že španielsky obranca Josu Zumarraga Sarriegi sa už dostáva do správneho rytmu a mal by byť na zápasy s Artmediou pripravený, ak sa Peseiro rozhodne využiť jeho služby.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Súper Artmedie Panathinaikos prišiel o Lentioua