Sundinov návrat v decembri a v novom klube

SITA|25. nov 2008 o 12:34

Švédsky útočník Mats Sundin sa vráti do zápasového kolotoča NHL už v decembri.

LOS ANGELES. Švédsky útočník Mats Sundin, ktorý je v súčasnosti najžiadanejším voľným hráčom na hokejovom trhu, sa vráti do zápasového kolotoča NHL už v decembri a nebude mať na sebe dres "javorových listov" z Toronta.

"Nechcem hovoriť o detailoch. Nenašli sme dosť dôvodov na obnovenie zmluvy," komentoval v rozhovore uverejnenom v ruskom denníku Sport deň za dňom svoj definitívny odchod z Toronta, kde odohral 13 sezón, jeho bývalý kapitán.

"Možnosť vyhrať Stanleyho pohár nehrala pri tomto rozhodnutí hlavnú úlohu. Ale je jedným z dôležitých kritérií pri výbere ďalšieho klubu," komentoval 37-ročný Švéd fakt, že je síce olympijským víťazom (2006), trojnásobným majstrom sveta (1991, 1992 a 1998) a majstrom Švédska (1990), no najcennejší klubový titul v Severnej Amerike mu stále chýba.

"S Detroitom som nerokoval, z ich strany nebola tiež žiadna ponuka. Nebudem komentovať žiadne ďalšie stretnutia a rokovania. V decembri ma však uvidíte na ľade, takže musíte ešte chvíľu počkať," odkázal novinárom aj fanúšikom švédsky center.

"Som zdravotne úplne v poriadku. Neustále trénujem a udržiavam sa vo forme. Som pripravený nastúpiť okamžite po podpise zmluvy," dodal rodák z mestečka Bromma.

"Nenaháňam sa za Stanleyho pohárom, chcem len vyskúšať svoje sily a schopnosti v inom klube. Dnes ľutujem, že som sa svojho času vzdal možnosti výberu, keď som podpísal na tie časy dlhodobý kontrakt. Myslel som si, že mám pred sebou celý život a veľa hokejových sezón. Netušil som, že sa doba zmení a budeme podpisovať zmluvy nielen pre finančný, ale aj pre športový profit," dodal Mats Sundin, ktorý počas 16 sezón v NHL v dresoch Québecu a Toronta odohral 1305 zápasov, v ktorých zaznamenal 555 gólov a 766 asistencií. Najväčšími záujemcami o služby najúspešnejšieho Švéda v NHL sú Montreal, Ottawa, Anaheim a New York Rangers.

Nachádzate sa tu:
Domov