Strieľaj, máš dobrú strelu, nabádal Stocha jeho tréner

(Autor: Twitter)
SITA|24. nov 2016 o 20:17

Slovenský krídelník vo štvrtok v Európskej lige parádnym gólom rozhodol o víťazstve Fenerbahce Istanbul.

ISTANBUL. Turecký klub Fenerbahce Istanbul vybojoval vo štvrtkovom dueli A-skupiny futbalovej Európskej ligy 2016/2017 proti Zarii Luhansk dôležitý triumf (2:0), na ktorom sa víťazným zásahom podieľal Slovák Miroslav Stoch.

Dvadsaťsedemročný rodák z Nitry naskočil do stretnutia od druhého polčasu a jeho hviezdna chvíľa prišla v 59. minúte, keď krásnou strelou z dvadsiatich piatich metrov prekonal súperovho brankára. Po zápase prezradil, že pred príchodom na ihrisko dostal pokyn, aby sa pokúšal o streľbu zo strednej vzdialenosti.

"Tréner Advocaat mi povedal: 'Strieľaj, máš dobrú strelu, využi to.' Odpovedal som mu: 'Pokúsim sa.' Nie vždy máte v zápase príležitosť vystreliť, dnes som sa k nej dostal a vyšlo to," vyhlásil Stoch pre turecký portál hurriyet.com.tr. Podľa niekdajšieho hráča Twente Enschede či PAOK Solún sa trojbodový zisk Fenerbahce nerodil vôbec ľahko.

"Bol to ťažký duel, presne, ako sme predpokladali. Už v stretnutí na Ukrajine (1:1) to bolo náročné. Zaria hrá agresívne, na protiútoky, má rýchlych hráčov. Keď bolo po prvom polčase 0:0, nemyslel som si, že zvíťazíme takýmto výsledkom. Do prestávky sme neboli dostatočne dobrí, ale v druhom polčase to už bolo v pohode. Som veľmi šťastný. S napätím budeme čakať na výsledok druhého stretnutia našej skupiny," doplnil slovenský futbalista.

V ostatnom čase toho v drese Fenerbahce neodohral príliš veľa.

"Toto obdobie bolo pre mňa ťažké. Opäť som zažil náročné chvíle. Snažil som sa však koncentrovať, poctivo pracovať a čakať na svoju šancu. Tá prišla dnes, hoci len na 45 minút," skonštatoval Miroslav Stoch.

V zápase sa predstavil aj ďalší slovenský hráč. Martin Škrtel absolvoval v strede domácej obrany plnú minutáž so žltou kartou na konte.

Fenerbahce je po štvrtkovej výhre blízko k prieniku do jarného šestnásťfinále EL. Definitívu môže Turkom dať už výsledok večerného duelu Manchestru United s Feyenoordom Rotterdam - ak na Old Trafforde zvíťazí holandské mužstvo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Strieľaj, máš dobrú strelu, nabádal Stocha jeho tréner