Rozhodol v rozstrele. Varga triumfoval na podujatí Svetového pohára

Erik Varga.
Erik Varga. (Autor: TASR)
TASR|22. apr 2022 o 18:47

Pripísal si štvrté individuálne prvenstvo vo Svetovom pohári.

LONATO. Slovenský strelec Erik Varga triumfoval v trape na Svetovom pohári v brokových zbraniach v talianskom Lonate.

O jeho prvenstve v štvorčlennom finále rozhodol až dodatočný rozstrel s Chorvátom Josipom Glasnovičom. Varga si pripísal štvrté individuálne prvenstvo na podujatiach Svetového pohára.

Štyridsaťpäťročný Varga išiel z dvojdňovej kvalifikácie do semifinále z tretej pozície, zo 125 terčov v nej netrafil iba päť.

V druhej semifinálovej skupine od začiatku dominoval a do finále sa prebojoval z prvej priečky nástrelom 23 z 25 "holubov", Španiel Adria Martinez Torres na druhej priečke bol za ním až o štyri terče.

V štvorčlennom finále Varga z úvodných 20 výstrelov zasiahol 19 pohyblivých terčov a vytvoril si tak najlepšiu pozíciu na víťazstvo. Ako prvý z hry vypadol Brit Matthew John Coward-Holley, ako druhý Španiel Martinez Torres.

Olympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016 Glasnovič si parádnym záverom vynútil finálový rozstrel s Vargom, keďže obaja mali bilanciu 31 zásahov z 35 terčov.

Glasnovič však zlyhal v rozstrele hneď na prvej položke, dvojnásobný svetový šampión Varga ju trafil a tešil sa z celkového víťazstva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Rozhodol v rozstrele. Varga triumfoval na podujatí Svetového pohára