Neverila, že bude môcť štartovať. Barteková napokon získala zlato

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: Danka Barteková/ facebook)
Sportnet, TASR|28. mar 2023 o 14:45 (aktualizované 28. mar 2023 o 17:00)

Trápili ju problémy s ramenom.

SP v brokových zbraniach v Larnake

Skeet žien - finále:

1.

Danka Barteková

Slovensko

35

2.

Ťin-mej Kao

Čína

30

3.

Francisca Crovettová Chadidová

Čile

25

4.

I-tching Ťiang

Čína

16

LARNAKA. Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková sa stala víťazkou podujatia Svetového pohára v Larnake v disciplíne skeet.

Na Cypre sa jej darilo už v kvalifikácii, ktorú dokázala vyhrať. V semifinálovej časti mala následne 25 presných zásahov a dobrú formu si preniesla aj do finále.

V ňom boli postupne eliminované Číňana I-tching Ťiang, bronzová Francisca Crovettová Chadidová z Čile a napokon aj ďalšia Číňanka Ťin-mej Kao. Celkovo mala Barteková vo finále úspešných 35 zo 40 pokusov.

Pred záverečnými štyrmi terčmi viedla v súboji s Číňankou 32:30.

Tridsaťosemročná Slovenka streľbu zvládla, zostrelila tri zo štyroch zostávajúcich "holubov", a tak ju súperka už nemohla dostihnúť. Ťin-mej Kao tak záverečné štyri pokusy vynechala a jej konto sa zastavilo na 30 bodoch.

Bronzová medailistka z OH 2012 tak vylepšila umiestnenie z minulého roka, keď v cyperskej Nikózii obsadila druhé miesto.

V následnom rozhovore priznala, že ešte v pondelok ráno neverila, že bude môcť štartovať. Mala totiž problémy s ramenom, v ktorom sa vyskytol zápal.

Za pomoci fyzioterapeutov a jej tímu však napokon mohla Barteková bojovať so súperkami a po výbornom výkone si domov odnáša najcennejší kov.

"Bolo to veľmi náročné finále vo veterných podmienkach. Som nadšená, pretože včera ráno som neverila, že budem strieľať. Ak mám byť úprimná, počas súťaže som trochu trpela. Mala som problémy s ramenom.

Som veľmi vďačná fyzioterapeutom a celému realizačnému tímu," uviedla Barteková v rozhovore pre ISSF pred pódiovým ceremoniálom.

Ďalšie slovenské reprezentantky sa neprebojovali do boja o finále. Monika Štibravá skončila v kvalifikácii na 21. pozícii so 113 presnými zásahmi.

O jeden menej zaznamenala Vanesa Hocková (27.). Lucia Kopčanová trafila 110 terčov a skončila 38., Miroslava Hocková obsadila 39. miesto (108).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Neverila, že bude môcť štartovať. Barteková napokon získala zlato