Uspel s maďarským spoluhráčom. Arpáš získal na ME bronz vo štvorhre juniorov

Samuel Arpáš.
Samuel Arpáš. (Autor: facebook/Slovenský stolnotenisový zväz)
TASR|21. júl 2024 o 15:23

Samuel Arpáš získal bronz aj s juniorským družstvom.

MALMO. Slovenský reprezentant v stolnom tenise Samuel Arpáš získal bronzovú medailu vo štvorhre juniorov na ME mládeže vo švédskom Malmö.

Arpáš spolu s Maďarom Balázsom Leiom zdolali vo štvrťfinále nemeckú dvojicu André Bertelsmeier a Wim Verdonschot (3:2). V boji o finálovú účasť podľahli Flavienovi Cotonovi a Nathanovi Lamovi z Francúzska (2:3).

Slovensko-maďarská dvojica bola blízko k prieniku do finále. Nad Francúzmi vyhrávali 2:0 na sety a v treťom mali postupne štyri mečbaly za stavu 10:9, 12:11, 13:12 a 14:13.

Napokon podľahli 2:3, pričom v rozhodujúcom sete sa takmer postarali o obrat, keď z 2:9 vyrovnali na 9:9. Ďalšie dve loptičky už patrili súperom.

"Určite som veľmi spokojný s tým, v akom pozitívnom svetle sme sa s Balázsom predstavili vo štvorhre. Naše výkony v Malmö boli neskutočné, išli sme od zápasu k zápasu. Vôbec sme nepremýšľali dopredu, kde chceme skončiť a išlo nám to v každom dueli. To platí aj o semifinále. V prvých dvoch setoch sme Francúzom veľa nedovolili.

So ziskom dvoch bronzových medailí som spokojný, hoci obe mohli byť minimálne strieborné. Prakticky to bolo o dvoch loptách, ktoré rozhodli," povedal Arpáš, ktorý získal bronz aj s juniorským družstvom.

Stolný tenis - ME mládeže 2024

Štvorhra juniorov - štvrťfinále:

Samuel ARPÁŠ, Balázs Lei (SR/Maď.) - André Bertelsmeier, Wim Verdonschot (Nem.) 3:2 (-8, 8, 3, -13, 7)

semifinále:

Samuel ARPÁŠ, Balázs Lei (SR/Maď.) - Flavien Coton, Nathan Lam (Fr.) 2:3 (9, 9, -14, -4, -9)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Uspel s maďarským spoluhráčom. Arpáš získal na ME bronz vo štvorhre juniorov