Stehlíkovi pomáha v aklimatizácii v Ufe Radulov

Richard Stehlík
Richard Stehlík (Autor: SITA)
TASR|16. aug 2011 o 13:52

Richard Stehlík si pochvaľuje prípravu v špičkovom tíme KHL Salavat Julajev Ufa, ktorý ho cez leto angažoval.

KLADNO. Len tie najlepšie dojmy zo svojho zatiaľ krátkeho účinkovania v ruskom tíme KHL Salavat Julajev Ufa má slovenský hokejový obranca Richard Stehlík. Keď prišla pre neho ponuka z tohto majstrovského tímu, neváhal ani chvíľu.

"Je to klub na špičkovej úrovni, starajú sa o nás fakt výborne," uviedol pre český Sport 27-ročný obranca a pokračoval: "Pre mňa je naozaj super trénovať s top hráčmi. Na tréningoch idú na doraz, do všetkého idú naplno a pre mňa je to výhoda. Vďaka nim sa totiž môžem zase zdokonaliť."

Spoluhráčom Richarda Stehlíka je aj známy útočník Alexander Radulov a Slovák s ním má bezproblémový vzťah. "Práve on je veľmi priateľský a navyše sa poznáme už dlhší čas z Ameriky. Radí mi, ako hrať počas presiloviek a oslabení, pretože v Rusku sa to hrá inak, než ako som bol zvyknutý z extraligy. Takže teraz to zdokonaľujeme. Chlapci mi hovoria, kam im mám dávať puk a čo je hlavné, všetci sú v pohode."

Stehlík si pochvaľuje aj pomoc českých legionárov Klepiša a Blaťáka. "Je super, že ich tam mám. Po rusky sa už trochu dohovorím, ale predsa len sa učím pomaly."

V mužstve bude jeho úlohou okrem iných aj chrániť spoluhráčov. "Samozrejme, je to moja úloha, ale chcem hrať aj hokej, tak uvidíme... Je to pre mňa v Ufe každopádne veľká výzva a budem sa snažiť odovzdať zo seba to najlepšie. Aby som bol pre mužstvo užitočný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Stehlíkovi pomáha v aklimatizácii v Ufe Radulov