Staňa si dokáže Nagya predstaviť ako športového manažéra Košíc

Rastislav Staňa.
Rastislav Staňa. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|28. mar 2019 o 00:00

Na poste trénera by rád videl Slováka.

KOŠICE. Po odvolaní trénerov a športového manažéra v tíme HC Košice nastáva otázka, kto by mohol uvoľnené pozície obsadiť.

Prvoradým cieľom vedenia oceliarov je nájsť vhodného adepta na pozíciu športového manažéra, s ktorým by následne mohli pracovať na budovaní kádra.

Bývalý reprezentačný brankár a majster sveta z Göteborgu Rastislav Staňa by si na tejto pozícii vedel predstaviť Ladislava Nagya.

Máloktorý legionár bol posilou

Košický odchovanec sledoval svoj materský klub vo štvrťfinále play-off s Popradom, kde oceliari tretíkrát v rade nedokázali postúpiť medzi štyri najlepšie mužstvá ligy.

„Z historického hľadiska Košice stále hrávali o titul a teraz prišli suchoty. Očakávania od mužstva sú stále vysoké, keďže je po Slovane najväčším klubom na Slovensku v druhom najväčšom meste. Musíme sa na to ale pozrieť aj z hľadiska, že liga sa z roka na rok vyrovnáva a v minulosti, keď Košice vyhrávali tituly bolo len zopár mužstiev, ktoré bojovali o popredné priečky,“ povedal Rastislav Staňa.

Dôvod, prečo sa najvyššia súťaž vyrovnala z hľadiska mužstiev ašpirujúcich na titul podľa Staňu súvisí s úrovňou hráčov.

„Do ligy prišlo viac cudzincov a kvalita domácich hráčov mierne poklesla. Z roka na rok produkujeme menej kvalitných slovenských hráčov. Manažéri, ktorí mali financie a chceli byť konkurencieschopní začali viac siahať po legionároch, čo v minulosti nebolo zvykom,“ uviedol Staňa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Staňa si dokáže Nagya predstaviť ako športového manažéra Košíc