Pražské tímy sa neradujú. Sparta dostala lekciu efektivity, Slávia zas červenú kartu (Sportnet podcast)

Slovenský futbalista Ivan Schranz sa teší z gólu.
Slovenský futbalista Ivan Schranz sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. mar 2024 o 08:24

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 8. marec, a v tento deň oslavuje svoje 33. narodeniny slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Haraslín so Schranzom neuspeli, no jeden aspoň skóroval

Vo štvrtok sa odohrali prvé zápasy osemfinále európskej ligy. Futbalisti Liverpoolu vyhrali v štvrtkovom prvom zápase osemfinále na pôde Sparty Praha vysoko 5:1.

Český majster hral atraktívne, odvážne, konštruktívne a riskantne, chcel sa merať s jedným z najlepších tímom sveta ako rovný s rovným. Od Liverpoolu však dostal lekciu, hlavne z efektivity.

Sparťania sa vpredu zabávali, ale akoby zabúdali brániť. V defenzíve hrali niekedy až príliš naivne. Robili veľké chyby. Favorit v zápase takmer skóroval už v druhej minúte, keď ťažil z chyby Haraslína pred pokutovým územím domácich.

Prvý gól padol nakoniec z bieleho bodu po chybe v rozohrávke a následnom faule Asgera Sörensena. Sparta zahodila v prvom polčase dve vyložené šance a do ďalších obrovských príležitostí sa dostala. Reakciu Lukáša Haraslína nájdete v podcaste.

Na slávnom San Sire zasa Slavia Praha podľahla AC Miláno 2:4. O góly českého klubu sa postarali David Doudera a slovenský reprezentant Ivan Schranz, ktorý skóroval už po štyroch minútach na trávniku.

Viac k téme:

Na Slovákov čakajú veľkokluby

Klub zámorskej NHL Arizona Coyotes povolal Patrika Kocha do prvého tímu. Pre Kocha je sezóna 2023/24 premiérová v zámorí. V jej doterajšom priebehu pôsobil vo farmárskej súťaži AHL, v ktorej nastúpil v drese tímu Tucson Roadrunners.

V 47 zápasoch zaznamenal jeden gól a desať asistencií. Súčasťou organizácie Arizony sa stal po tom, čo na jar 2023 podpísal s klubom ročný nováčikovský kontrakt.

V uplynulých troch sezónach obliekal dres Vítkovíc, Slovensko reprezentoval na dvoch MS. Coyotes už povolali Kocha 6. decembra, ale po niekoľkých hodinách sa vrátil späť na farmu.

V histórii organizácie Arizony/Phoenixu doteraz nastúpilo osem slovenských hokejistov. Súčasťou tímu je aj Kochov krajan a útočník Miloš Kelemen, ktorý v tomto ročníku odohral desať zápasov a pripísal si asistenciu.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Pražské tímy sa neradujú. Sparta dostala lekciu efektivity, Slávia zas červenú kartu (Sportnet podcast)