Slovan je späť, má najlepšiu formu za posledné sezóny. Poprad robí niečo zle, tvrdí kapitán (Sportnet podcast)

Momentka zo zápasu Dukla Trenčín - Slovan Bratislava
Momentka zo zápasu Dukla Trenčín - Slovan Bratislava (Autor: Facebook - HC Slovan Bratislava)
Sportnet|8. jan 2024 o 07:15

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 8. január, a v tento deň oslavuje svoje 71. narodeniny najstarší zo slávneho bratského tria Marián Šťastný.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slovan pokračuje vo víťaznej sérii

V piatok a nedeľu sa odohralo 33. a 34. kolo hokejovej extraligy. V nich boli úspešne Spišská Nová Ves, ktorá dvakrát zdolala posledné Humenné 3:1, Nitra, ktorá si poradila s Novými Zámkami 3:2 a Zvolen 5:1 a bratislavský Slovan, ktorý najskôr zdolal doma Trenčín po predĺžení 3:2 a v nedeľu triumfoval na ich pôde 4:3, keď zápas v tretej tretine otáčal. O víťazný presný zásah sa postaral dvojgólový Adam Lukošik. 

“Belasí” tak sú na šesťzápasovej šnúre výhier, takouto sériou sa nemohli pochváliť ani v minulej sezóne. V tabuľke sa posunuli práve pred Trenčín na 9. miesto.

O prekvapivý výsledok sa postaral zápas medzi Popradom a Novými Zámkami. Hosťujúci tím, ktorý je predposledný v tabuľke triumfoval výsledkom 6:1. Hodnotenie kapitána Popradu Daniela Brejčáka nájdete v podcaste. Popradčania prehrali posledné dva duely, vďaka čomu sa k ním priblížili 3. Michalovce, 4. Košice a 5. Banská Bystrica, ktoré strácajú len dva body a majú rovnako, 55 bodov.

Viac k téme:

Vlhovej vydarený víkend

Petra Vlhová začala víkend v slovinskej Kranjskej Gore sľubne, keď bola po prvom kole sobotňajšieho obrovského slalomu v čele poradia.

Nevyšlo jej druhé kolo a nakoniec obsadila 4. miesto, pričom za víťaznou Kanaďankou Valerie Grenierovou zaostala o 61 stotín sekundy.

Náladu si však vylepšila v nedeľnom slalome, ktorý ovládla. Na druhé miesto odsunula Nemku Lenu Dürrovú, ktorá zaostala o 72 stotín, tretia skončila prekvapujúco Američanka AJ Hurtová. Slová Vlhovej pre kameru televízie JOJ Šport nájdete v podcaste.

Vlhová zaknihovala tretí triumf v sezóne a celkovo 31. v prestížnom seriáli, v slovinskom stredisku triumfovala po tretíkrát (2020, 2022, 2024). V priebežnom poradí disciplíny stiahla Vlhová manko na Američanku zo 105 na päť bodov, druhá je aj v celkovej klasifikácii, za Shiffrinovou ale zaostáva o 207 bodov.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan je späť, má najlepšiu formu za posledné sezóny. Poprad robí niečo zle, tvrdí kapitán (Sportnet podcast)