Zachránilo ju, keď Pini hlasno zakričal. Vlhovú slová naštartovali a priviedli k víťazstvu

Petra Vlhová pózuje na pódiu po víťazstve v slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v slovinskej Kranjskej Gore.
Fotogaléria (25)
Petra Vlhová pózuje na pódiu po víťazstve v slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v slovinskej Kranjskej Gore. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|7. jan 2024 o 15:50

Shiffrinová preteky nedokončila.

KRANJSKA GORA. „Mám rada Kranjsku Goru, darí sa mi tu,“ usmievala sa Petra Vlhová po slalomovom víťazstve. 

Tretie slalomové víťazstvo v sezóne sledovalo niekoľko stoviek slovenských fanúšikov. 

„Fanúšikov síce nepočujem počas jazdy, ale vnímam ich. Keď idem okolo, je ich poriadne počuť. Je to úžasné, že sem prišli a vytvorili mi domáce prostredie. Aj pre to sa teším ešte viac, že som pred nimi dokázala vyhrať.“

„Keď vidím tú atmosféru, už sa neviem dočkať Jasnej. Petra si to zaslúžila a sme pripravení naďalej baviť divákov,“ dodal tréner Mauro Pini. 

V slovinskom stredisku oslávila svoj tretí triumf (2020, 2022, 2024). Žiadna iná žena nevyhrala slalom v Kranjskej Gore ani dvakrát.

Späť v hre

Tréner bol s víkendovým vystúpením spokojný. Jeho zverenkyňa obsadila v obrovskom slalome štvrté miesto a v slalome vyhrala. 

„Podmienky boli naozaj ťažké, ale organizátori v Kranjskej Gore spravili maximum, aby zachránili preteky. V obrovskom slalome nám pódium tesne ušlo, ale dnes sme videli, že Petra je veľmi silná. 

Veľmi dôležitá však bola pre nás sobota, spomínal som, že sme späť v hre,“ zhrnul vystúpenie v technických disciplínach Švajčiar. 

Kým v sobotňajších pretekoch pršalo, v nedeľu padal sneh. „Dnes to bolo trochu horšie ako v pretekoch obrovského slalomu. Snažila som sa však tomu prispôsobiť,“ povedala Vlhová. 

Zachránil ju Mauro

Slovenka položila základ slalomového víťazstva už v prvom kole, v ktorom viedla o dvadsaťšesť stotín sekundy pred dvojicou Lena Dürrová a Leona Popovičová. 

Prvý meraný úsek zašla najrýchlejšie, ale v prechode do strmej časti chybovala. Dokázala sa však skoncentrovať a v záverečnej strmine opäť našla správny rytmus.  

Fotogaléria: Petra Vlhová počas slalomu v Kranjskej Gore 2024


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zachránilo ju, keď Pini hlasno zakričal. Vlhovú slová naštartovali a priviedli k víťazstvu