Išla som all-in, no nevyšlo to, reagovala Vlhová. Pini: Dôležité je, že sme späť v hre

Petra Vlhová sa objíma s Federicou Brignoneovou v cieli obrovského slalomu v Kranjskej Gore.
Petra Vlhová sa objíma s Federicou Brignoneovou v cieli obrovského slalomu v Kranjskej Gore. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|6. jan 2024 o 15:40

Diváci sa schovávali pod dáždnikmi.

KRANJSKA GORA. Petra Vlhová siahala v Slovinsku na prvé víťazstvo v obrovskom slalome v sezóne. Po prvom kole viedla, ale napokon skončila na štvrtom mieste.

Som sklamaná, ale nemám si čo vyčítať. Dala som do toho všetko. V športe sa také veci dejú. Cítila som sa dobre, no bola som pomalšia ako dievčatá predo mnou,“ povedala po pretekoch v Kranjskej Gore slovenská lyžiarka. 

„Po Lienzi bolo dôležité, že sme sa vrátili do hry. Petra bola na dosah najlepších a snažila sa útočiť. Nevyšli jej niektoré oblúky v dôležitej časti v druhom kole. Bola blízko. Je to však šport, sme štvrtí,“ doplnil tréner Mauro Pini. 

Fanúšikovia vytvorili pre slovenskú lyžiarku domáce prostredie. Ani slovinská pretekárka Ana Buciková nezožala taký hlasný aplauz ako Slovenka. 

Lyžovanie v daždi

Podmienky v Kranjskej Gore lyžiarkam nepriali. Od rána pršalo, čo pretekárkam znepríjemňovalo nielen jazdu ale i prípravu na preteky. 

„Lyžovanie v daždi nie je najlepšie. Mám potom mokré oblečenie, takže musím mať všetko dvojmo. Snažím sa byť stále v suchu, aby som predišla zápalom. Je to náročné, no počasie neovplyvníme. Snažím sa mať pred jazdou suché veci,“ reagovala Slovenka na dážď. 

Našťastie, dážď neovplyvnil viditeľnosť.

„S viditeľnosťou som nemala problém. Nevadí, keď prší. Horší je sneh, najmä keď je mokrý. Je to ako v aute, keď padá dážď so snehom,“ doplnila. 

V druhom kole sa vo vyššej nadmorskej výške zmenil dážď na sneh. 

„Začal snežiť mokrý sneh. V prvých bránach mi padal na okuliare,“ opísala. 

Lyžiarky mali nakoniec k dispozícii i voľné jazdy na vedľajšom kopci. „Nešla som na preteky z nuly, ale nebolo to ani špeciálne rozjazdenie. Snažila som sa však pripraviť.“

Lepší prejav

Vlhová predviedla v prvom kole rytmickú jazdu. Svoj výkon vystupňovala v spodnej pasáži a cieľ preťala s náskokom dve stotiny sekundy pred Federicou Brignoneovou. 

Predviedla agresívnejšiu jazdu ako v posledných pretekoch obrovského slalomu v Lienzi. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole obrovského slalomu v Slovinsku

„Po Lienzi sme potrebovali trošku odpočinku, aby sme sa mohli tešiť na nové preteky. Mali sme zlý deň, ktorý akceptujeme. Nezamýšľali sme sa dlho nad tým a všetko sme smerovali na preteky v Kranjskej Gore,“ upresnil PIni. 

„Prvé kolo bolo celkom fajn. Možno tam boli nejaké chybičky, ktoré ma spomalili. Nakoniec to bol najrýchlejší čas,“ zhrnula Vlhová. 

Šla naplno

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Išla som all-in, no nevyšlo to, reagovala Vlhová. Pini: Dôležité je, že sme späť v hre