Mbappé je už vo svojom vysnívanom klube. S Realom podpísal päťročný kontrakt (Sportnet podcast)

Kylian Mbappe v národnom tréningovom centre francúzskeho futbalového tímu.
Kylian Mbappe v národnom tréningovom centre francúzskeho futbalového tímu. (Autor: TASR/Pool Photo via AP)
Sportnet|4. jún 2024 o 07:25

Vypočujte si utorňajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 4. jún a presne pred rokom v tento deň futbalista Zlatan Ibrahimovič ukončil svoju hráčsku kariéru.

Mbappe: Splnil sa mi sen

Francúzsky futbalista Kylian Mbappe je už oficiálne hráč Realu Madrid. Dvadsaťpäťročný útočník podpísal so španielskym šampiónom a víťazom Ligy majstrov zmluvu do 30. júna 2029.

Klub potvrdil skompletizovanie dohody v pondelok na sociálnych sieťach. "Real sa dohodol s hráčom na päťročnej zmluve," uviedol vo svojom vyhlásení.

Majster sveta z roku 2018 a vicemajster z MS 2022 v Katare sa pripojí k "bielemu baletu" po siedmich rokoch v Paríži Saint-Germain.

Keďže vo francúzskom tíme sa mu skončila zmluva, do Realu mieri ako voľný hráč a madridský klub nemusí platiť žiadne odstupné.

K novému tímu sa môže pripojiť až po 1. júli, teda deň po tom, ako mu vyprší kontrakt s PSG. "Splnil sa mi sen," napísal Mbappe na svojom Instagrame.

Kylian Mbappe však zatiaľ nefiguruje v širšej nominácii Francúzska na olympijský futbalový turnaj v Paríži, rovnako aj jeho krajan Antoine Griezmann. Tréner Henry uviedol, že je to len širšia nominácia a všetko je ešte otvorené.

Viac k téme:

Slováci spečatili postup

Slovenskí reprezentanti v malom futbale zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na ME v Sarajeve.

V pondelok si poradili so Španielmi 6:3 a zabezpečili si postup z C-skupiny. Dva góly SR dal Filip Kis, jeden strelil aj bývalý futbalový reprezentant Erik Jendrišek.

Viac k téme:

Djokovič utvoril nový rekord

Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v dramatickom osemfinále turnajovú 23-ku Argentínčana Francisca Cerundola po päťsetovom boji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Na parížskej antuke dosiahol rekordné 370. grandslamové víťazstvo v singli. Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Švajčiara Rogera Federera.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Mbappé je už vo svojom vysnívanom klube. S Realom podpísal päťročný kontrakt (Sportnet podcast)