Gajan sa zahral na Gandalfa. Je hviezdou turnaja, pochvaľuje si Feneš (Sportnet podcast)

Adam Gajan čelí nájazdu v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2024.
Adam Gajan čelí nájazdu v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2024. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Sportnet|28. dec 2023 o 08:00

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 28. december, a v tento deň oslavuje svoje 55. narodeniny bývalý slovenský hokejový útočník, majster Slovenska s tímom Dukla Trenčín a otec hokejistu Marka Daňa, Jozef Daňo.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slováci zatiaľ stopercentní

Slovenskí hokejisti nastúpili na druhý zápas na juniorskom šampionáte s takmer totožnou zostavou ako proti Čechom. Aj proti Švajčiarom si pripísali plný bodový zápis, keď vyhrali 3:0.

V prvej tretine boli aktívnejší Švajčiari, ktorí Slovákov prestrieľali 14:6. Zverenci trénera Ivana Feneša začali stretnutie opatrne. Hral sa však rýchly hokej z jednej strany na druhú. 

Góly následne strelili v poradí Honzek, Repčík a Petrovský. Hrdinom sa aj tak stal gólman Adam Gajan, ktorý pripomínal Gandalfa v scéne z Pána prsteňov (“you shall not pass”), pričom predvádzal jeden kvalitný zákrok za druhým.

Blysol sa najmä v hre v oslabení, keď sa rýchlo presunul a lapačkou zlikvidoval strelu súpera alebo v samostatnom úniku. Celkovo zneškodnil až 36 švajčiarskych striel na bránu. Jeho pozápasovú reakciu nájdete v podcaste.

Každopádne, znamená to, že naši hokejisti sú po dvoch zápasoch na priebežnom prvom mieste v tabuľke skupiny B.

Viac k téme:

Vlhová sa predstaví v Lienzi

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po vianočnej prestávke vracia do súťažného kolotoča. V rakúskom stredisku Lienz sa vo štvrtok predstaví v obrovskom slalome.

Naposledy Vlhová štartovala v slalome vo francúzskom Courcheveli, kde si pripísala víťazstvo. Stredajší žreb určil, že rodáčka z Liptovského Mikuláša pôjde na trať prvého kola obrovského slalomu ako štvrtá v poradí.

Výhoda najlepšie upravenej trate bude mať talianska lyžiarka Marta Bassinová.

Hneď za ňou vyštartuje jej krajanka Federica Brignonenová. Líderka hodnotenia Svetového pohára Američanka Mikaela Shiffrinová si na žrebe vytiahla číslo 3. Ako ale Vlhovej toto stredisko vyhovuje? To sa dozviete v podcaste.

Na programe je obrovský slalom a slalom. Štvrtovký obrák sa začína prvým kolo o 10-tej hodine, a piatkový slalom takisto o 10-tej hodine.

Naposledy sa Slovenka predstavila v Lienzi pred dvoma rokmi. V Rakúsku sa jej vtedy darilo veľmi dobre. V obrovskom slalome skončila druhá a v slalome vyhrala. 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Gajan sa zahral na Gandalfa. Je hviezdou turnaja, pochvaľuje si Feneš (Sportnet podcast)