Hecl verí, že Zvolenčania sériu vrátia domov, Lobotka sa možno bude sťahovať (Sportnet podcast)

Gólová radosť hokejistov Zvolena
Gólová radosť hokejistov Zvolena (Autor: TASR)
Sportnet|26. mar 2024 o 07:05

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 26. marec, a presne v tento deň pred 24 rokmi bývalý talianský futbalista Paolo Di Canio strelil jeden z najkrajších gólov v Premier Leaugue v zápase West Hamu proti Wimbledonu. 

Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu portálu sportnet.sk, v ktorom zhrnieme to najdôležitejšie čo sa počas uplynulého dňa v športovom svete stalo.

Zvolen sa nevzdáva, Nitra vyrovnala drámu

Hokejisti Zvolena po troch prehrách zvládli štvrtý štvrťfinálový duel play off Tipos extraligy s Michalovcami. Na svojom ľade vyhrali 3:2 a znížili stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:3. Marek Hecl, strelec víťazného gólu verí, že po zajtrajšom zápase sériu vrátia domov.

Oproti nedeľnému duelu nastali v domácom mužstve dve zmeny. Do bránky išiel Kupsky a Bondra sa ocitol mimo zostavy, pričom v prvých dvoch dueloch série nenastúpil pre zranenie. Piaty duel sa odohrá už zajtra v Michalovciach.

Hokejisti Nitry zvíťazili vo štvrtom štvrťfinálovom zápase Tipos extraligy na domácom ľade nad Popradom 2:1 po nájazdoch. V sérii hranej na štyri víťazstvá vyrovnali stav na 2:2. Piaty zápas je na programe zajtra pod Tatrami a šiesty o dva dni neskôr opäť v Nitre.

Tohtoročný mládežnícky hokejový turnaj Hlinka Gretzky Cup, na ktorom štartujú reprezentačné tímy do 18 rokov, sa bude konať v kanadskom Edmontone od 5. do 10. augusta.

Podujatie odštartuje otváracím zápasom A-skupiny medzi výbermi Slovenska a Švédska. V tejto skupine sa okrem spomínaných tímov predstavia aj domáci Kanaďania a Švajčiari. V B-skupine budú účinkovať Česi, Fíni, Nemci a Američania.

Viac k téme:

Dvadsaťjednotka opäť víťazne

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zvíťazila v pondelkovom prípravnom zápase v Paole nad rovesníkmi domácej Malty 4:1.

O jej góly sa postarali Dominik Veselovský, Adam Tučný, Mário Sauer a Artur Gajdoš. Mladí Slováci nadviazali na prekvapivý triumf z minulého štvrtka, keď zdolali Španielsko 2:0.

Počas prípravy na budúcoročné ME hráčov tejto vekovej kategórie, ktoré organizuje Slovensko, odohrajú zverenci Jaroslava Kentoša ďalšie dva duely doma. Ich súpermi budú 7. júna Azerbajdžan a o štyri dni neskôr Moldavsko, hrať sa bude v Senci.

Vedenie FC Barcelona potvrdilo, že klub je v kontakte s agentom Stanislava Lobotku o možnom prestupe slovenského reprezentanta do Katalánska.

Samotný agent Branislav Jašurek taktiež potvrdil, že hovoril so športovým riaditeľom Barcelony či trénerom Xavim. „Má 30, takže ak dostane neodolateľnú ponuku, prediskutujeme to s klubom,“ povedal Jašurek. 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Hecl verí, že Zvolenčania sériu vrátia domov, Lobotka sa možno bude sťahovať (Sportnet podcast)