Hlinka Gretzky Cup 2024 pozná svoj itinerár, turnaj otvoria Slováci

Slovensko U18 na Hlinka Gretzky Cup 2023.
Slovensko U18 na Hlinka Gretzky Cup 2023. (Autor: TASR)
SITA|25. mar 2024 o 17:28

Podujatie sa uskutoční v kanadskom Edmontone.

BRATISLAVA. Tohtoročný mládežnícky hokejový turnaj Hlinka Gretzky Cup, na ktorom štartujú reprezentačné tímy do 18 rokov, sa bude konať v kanadskom Edmontone od 5. do 10. augusta.

Ako referuje web insidethegames.biz, zápasy bude hostiť edmontonská viacúčelová hala Rogers Place. Organizácia Hockey Canada zároveň zverejnila 18-zápasový program celého turnaja.

Podujatie odštartuje otváracím zápasom A-skupiny medzi výbermi Slovenska a Švédska. V „áčku“ sa okrem týchto tímov predstavia aj domáci Kanaďania a Švajčiari. V B-skupine budú účinkovať Česi, Fíni, Nemci a Američania.

„Sme nadšení, že po šiestich rokoch bude Hlinka Gretzky Cup opäť v Edmontone, kde fanúšikovia budú mať možnosť povzbudiť budúce hviezdy NHL.

Táto výstavná skriňa by nebola možná bez podpory a investícií našich partnerov. Tešíme sa na nezabudnuteľný týždeň plný hokeja,“ povedal člen organizačného výboru Dean McIntosh.

Od roku 1991 do roku 2023 sa uskutočnilo dovedna 32 ročníkov Hlinka Gretzky Cupu, pričom v roku 2020 sa turnaj nehral pre pandémiu COVID-19. Kanade patrí dominantné postavenie v rámci turnaja. Vyhrala 24 ročníkov.

Rusko triumfovalo päťkrát, z toho raz ako Sovietsky zväz. Po jednom celkovom víťazstve majú Švédsko, Česko a USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hlinka Gretzky Cup 2024 pozná svoj itinerár, turnaj otvoria Slováci