Najťažšia sezóna v kariére, vravel zarmútený kapitán Slovana. Udialo sa u nich veľa vecí (Sportnet podcast)

Kapitán Slovana Michal Sersen.
Kapitán Slovana Michal Sersen. (Autor: TASR)
Sportnet|25. mar 2024 o 00:05

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 25. marec, a v tento deň oslavuje svoje 48. narodeniny bývalý slávny ukrajinský boxer Vladimir Kličko.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Oremus chce Slovan s rešpektom

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali štvrtý zápas štvrťfinálovej play-off série hokejovej extraligy s Košicami 2:4 a s touto sezónou sa rozlúčili. Bola to smutná bodka za smutnou sezónou.

Hokejisti Slovana sa v strede klziska lúčili s fanúšikmi tradičnou ďakovačkou. Diváci tlieskali. Teda tí, ktorí ešte zostali, keďže pre stovky domácich fanúšikov bol štvrtý gól Košičanov do prázdnej bránky signálom na odchod.

Tréner Peter Oremus po sérii priznal, že Slovan v takejto podobe nemá na to, aby Košice preskočil. Slovan by mal mať podľa neho také mužstvo, aby mali z neho súperi rešpekt, aby bol od prvého kola v lige dominantný. Kapitán “belasých” Michal Sersen vravel o najťažšej sezóne. Celú reakciu nájdete v podcaste.

Z postupu do semifinále sa radoval aj ďalší celok z východu Slovenska, a to Spišská Nová Ves, ktorá porazila Banskú Bystricu v sérii 4:0 na zápasy. Slová kapitána Baranov Ivana Ďatelinku nájdete v podcaste.

Zvolen v sobotu po dvoch zápasoch v sérii s Michalovcami odvolal hlavného trénera Jamieho Russella. Vo funkcii ho nahradil asistent Norbert Javorčík. Rytieri v prvých dvoch zápasoch podľahli Michalovciam 0:5 a 1:5, v nedeľu sa séria presunula na ich ľad, no ani tam neuspeli a prehrali 2:6. 

V treťom zápase série medzi Nitrou a Popradom sa podarilo triumfovať Kamzíkom, ktorí vedú v sérii 2:1 na zápasy. Už dnes o 18. hodine sa odohrajú štvrté zápasy štvrťfinálových sérii medzi Zvolenom a Michalovcami a Nitry s Popradom.

Viac k téme:

Sainz s výhrou na VC Austrálie

Španiel Carlos Sainz z tímu Ferrari zvíťazil na Veľkej cene Austrálie, tretích pretekoch seriálu formula 1. Na druhom mieste prišiel do cieľa jeho tímový kolega Monačan Charles Leclerc, tretí finišoval Brit Lando Norris z McLarenu.

Líder priebežného poradia Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull odstúpil už v 5. kole pre technický problém, preteky nedokončili ani obaja jazdci Mercedesu Lewis Hamilton a George Russell.

Pre 29-ročného Sainza to bolo prvé víťazstvo v sezóne, tretie v kariére a prvé od VC Singapuru v septembri 2023. Po jubilejnom 20. pódiu v kariére sa zároveň dostal cez métu 1000 bodov v seriáli MS F1.

Ferrari dosiahlo prvé double od triumfu na VC Bahrajnu v úvode sezóny 2022. Na čele priebežného poradia jazdcov naďalej zostal Verstappen.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Najťažšia sezóna v kariére, vravel zarmútený kapitán Slovana. Udialo sa u nich veľa vecí (Sportnet podcast)