Šatan: Nechceme riešiť politické otázky. Sme športová organizácia (Sportnet podcast)

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
Sportnet|20. aug 2024 o 08:20

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 20. august, a v tento deň pred dvadsiatimi rokmi získali bratia Peter a Pavol Hochschornerovci zlatú medailu vo vodnom slalome na OH 2004 v Aténach.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Zostava reprezentácie potvrdená

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na kvalifikačný turnaj o postup na ZOH s viacerými hráčmi zo zámoria, aj s trojicou z KHL. V nominácii figurujú Martin Pospíšil, Tomáš Tatar, Šimon Nemec, Martin Fehérváry, Pavol Regenda, Miloš Kelemen, Patrik Koch, Adam Sýkora a Samuel Hlavaj so zmluvami v Severnej Amerike.

Z ruských klubov sú v tíme obrancovia Mário Grman a Martin Gernát a útočník Adam Liška. Z reprezentačných stálic chýbajú v kádri Juraj Slafkovský a Peter Cehlárik.

Dvadsaťdeväťročný Žilinčan nedostal pozvánku. Ako pre STVR povedal: "Mal som telefonát, že nateraz nebudem súčasťou tímu. Som zdravý a bol som pripravený reprezentovať. Držím chalanom palce, aby kvalifikáciu zvládli a potom sme sa pobili o miestenky priamo na olympiádu.”

Na tlačovej konferencii zaznelo, že skúsený útočník prisľúbil účasť v reprezentačnom drese do ďalších rokov, ak oňho bude záujem zo strany realizačného tímu. Aká bola výberová filozofia šéfa SZĽH Miroslava Šatana? Dozviete sa v podcaste.

Viac k téme:

Ramsay pokračuje

Tréner Craig Ramsay zostane na lavičke slovenskej reprezentácie aj po kvalifikácii na ZOH 2026. Kanadský kouč predĺžil zmluvu na ďalšiu sezónu 2024/2025.

Sedemdesiattriročný kormidelník vedie slovenskú reprezentáciu od roku 2017. Ramsay uviedol, že na ďalšiu spoluprácu sa teší.

Naposledy viedol Slovákov na MS v Ostrave, kde vypadli vo štvrťfinále s Kanadou po prehre 3:6.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Šatan: Nechceme riešiť politické otázky. Sme športová organizácia (Sportnet podcast)