Oremus Haláka nepotrebuje: Godla je u mňa jednotka, tvrdí. Slafkovský láme rekordy NHL (Sportnet podcast)

Brankár Slovana Bratislava Denis Godla zasahuje v zápase proti Spišskej Novej Vsi.
Brankár Slovana Bratislava Denis Godla zasahuje v zápase proti Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Sportnet|19. feb 2024 o 07:30

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 19. február, a v tento deň pred dvomarokmi sa slovenskí hokejisti radovali zo zisku bronzovej medaily na zimnej olympiáde 2022 v Pekingu.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Trnava opäť nevyužila zaváhanie Žiliny

V zápasoch 20. kola futbalovej Niké ligy bratislavský Slovan navýšil svoj náskok na čele tabuľky už na dvanásť bodov. “Belasí” si v dueli s poslednými Zlatými Moravcami poradili jednoducho 4:1, pričom sa o dva góly postarala zimná posila Gerson Rodrigues.

Luxemburský reprezentant má v Slovane bilanciu viac než gól na zápas. V troch súťažných dueloch skóroval už štyrikrát. Kouč Weiss si ho pochvaľuje, jeho reakciu nájdete v podcaste.

Žilinčania opäť zaváhali, keď len remizovali so Skalicou, čo mohla znova využiť Trnava. Nestalo sa tak. Spartak podľahol na domácej pôde Dunajskej Strede 1:2. Reakcie kouča Trnavy Michala Gašparíka a trénera Slovana Vladimíra Weissa staršieho nájdete v podcaste.

Viac k téme

Calzona do Neapolu?

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona sa má stať kormidelníkom SSC Neapol. Informoval o tom na sociálnej sieti X taliansky novinár Matteo Moretto. 

Podľa neho Calzona akceptoval ponuku talianskeho klubu. Calzona v minulosti pôsobil v Neapole ako asistent trénera Maurizia Sarriho i Luciana Spallettiho.

Calzona sa stal trénerom slovenskej reprezentácie v lete 2022. Hoci prvé výsledky národného tímu pod jeho vedením boli rozpačité, slovenská reprezentácia napokon úspešne zvládla kvalifikáciu na EURO 2024. Slováci spečatili postup už kolo pred koncom a navyše pred vlastným publikom, čo sa im v minulosti nikdy nepodarilo.

Hráči si Calzonov prístup i systém pochvaľovali, hra národného tímu dostala fazónu. Neapol sa vlani po 33 rokoch stal majstrom Talianska, v aktuálnej sezóne mu však patrí iba deviata priečka v Serie A.

Po zisku titulu tréner Luciano Spalletti požiadal klub o možnosť odísť na ročný sabatikal. Mužstvo prevzal Francúz Rudy Garcia. Na jeho miesto prišiel v novembri Walter Mazzarri, ktorého by mohol nahradiť Calzona.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Oremus Haláka nepotrebuje: Godla je u mňa jednotka, tvrdí. Slafkovský láme rekordy NHL (Sportnet podcast)