Šramková si napriek prehre výrazne polepší, tenisti favoritov nezaskočili (Sportnet podcast)

Rebecca Šramková.
Rebecca Šramková. (Autor: REUTERS)
Sportnet|16. sep 2024 o 07:40

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 16. septembra a dnes oslavuje svoje 44. narodeniny bývalý slovenský futbalista Radoslav Zábavník.

V drese slovenskej reprezentácie odohral 58 zápasov, v ktorých strelil 1 gól.

Slovan vyhral šláger, Javorček s debutom v Nemecku

Nedeľnajšia Niké Liga priniesla dva zápasy. Košice doma hostili Trnavu, s ktorou sa zrodila remíza 1:1. V 5. minúte otváral skóre Lukáš Štetina a v 43. minúte na finálny výsledok upravoval Dávid Gallovič.

Ružomberok si doma poradil s Podbrezovou 1:0. Jediný gól zápasu strelil Jan Hladik. V 61. minúte išel predčasne pod sprchy ružomberčan Alexander Selecký po druhej žltej karte.

Neskôr ho následoval aj Kristián Koštrna z Podbrezovej, ktorý dostal druhú žltú kartu v nadstavenom čase.

V sobotu sa hrali aj dalšie zápasy Niké Ligy. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali v sobotňajšom šlágri 7. kola Niké ligy na ihrisku FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1.

Domáci mohli vyrovnať v desiatej minúte nadstaveného času, ale Matej Trusa nepremenil pokutový kop.

Slovan tak zostáva po víkende s 15 bodmi na čele tabuľky o bod pred Žilinou, ktorá si doma poradila so Skalicou 3:2 po jednom góle Denisa Alijagiča a dvoch Adriana Kaprálika.

Michalovce doma remizovali s Trenčínom 1:1 a B. Bystrica doma podľahla nováčikovi z Komárna tesne 2:3.

Futbalisti Neapola v zostave aj so Stanislavom Lobotkom zaznamenali v talianskej Serie A tretí triumf v za sebou, keď v nedeľu zvíťazili na ihrisku Cagliari presvedčivo 4:0. Slovenský stredopoliar odohral 74 minút a v 42. uvidel žltú kartu.

Slovenský futbalista Dominik Javorček má za sebou debut v najvyššej nemeckej súťaži.

Dvadsaťjedenročný obranca nastúpil v sobotu v základnej zostave Holsteinu Kiel, ktorý v 3. kole Bundesligy podľahol na domácej pôde Bayernu Mníchov vysoko 1:6. Javorček odohral na ľavom kraji defenzívnej formácie prvý polčas.

Viac k témam:

Šramková si na titul musí počkať, Slováci bez výhry

Slovenská tenistka Rebecca Šramková vo svojom prvom finále dvojhry v kariére na okruhu WTA neuspela.

V súboji o titul na turnaji v Tunisku bola v stretnutí nenasadených hráčok nad jej sily Britka Sonay Kartalová, ktorá zvíťazila 6:3, 7:5.

Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si výrazne polepšila v rebríčku WTA, keď poskočila o 34 miest nahor. V jeho onlajn vydaní jej aktuálne patrí 102. priečka.

Slovenskí tenisti neuspeli ani v záverečnom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Davisovho pohára. Na harde v čínskom Ču-chaji prehrali s Čile 1:2 a v tabuľke obsadili posledné štvrté miesto.

Viac k témam:

Piastri ovládol mestskú trať v Baku

Austrálsky pretekár F1 Oscar Piastri vyhral VC Azerbajdžanu. Pódium doplnili Monačan Charles Leclerc na Ferrari a Brit George Russell v službách Mercedesu.

Úradujúci majster sveta Max Verstappen na Red Bulle skončil na piatom mieste a celkové poradie tak vedie o 59 bodov pred Piastriho kolegom Norrisom, ktorý bol štvrtý.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Šramková si napriek prehre výrazne polepší, tenisti favoritov nezaskočili (Sportnet podcast)