Debutant Petrovický? Na svoj vek pôsobí skúseným dojmom, vraví tréner (Sportnet podcast)

Rayen Petrovický, ktorý debutuje v slovenskej hokejovej reprezentácii v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko.
Rayen Petrovický, ktorý debutuje v slovenskej hokejovej reprezentácii v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko. (Autor: TASR)
Sportnet|12. apr 2024 o 00:22

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 12. apríl, a v tento deň oslavuje svoje okrúhle 50. narodeniny bývalý skvelý český hokejista Roman Hamrlík, ktorý odohral v zámorskej NHL 1395 zápasov.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slováci uspeli v príprave

Slovenskí hokejisti víťazne vstúpili do záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta. Vo štvrtkovom stretnutí v Humennom zdolali Švajčiarsko 3:0.

Skóre otvoril v 19. minúte Martin Faško-Rudáš, v 56. minúte zvýšil náskok Alex Tamáši a v záverečnej minúte spečatil triumf do prázdnej bránky Andrej Kollár.

Oporou domáceho tímu bol brankár Dávid Hrenák, ktorý si udržal čisté konto. Jeho pozápasové slová nájdete v podcaste. Premiéru v reprezentačnom A-tíme absolvoval obranca Rayen Petrovický. Hodnotenie jeho výkonu nájdete takisto v podcaste.

Národný tím sa prvýkrát v histórii predstavil v Humennom, kde vypredaný zimný štadión (3150 divákov) vytvoril výbornú kulisu. Dnes o 16. hodine a 30. minúte sa odohrá aj druhý prípravný zápas so Švajčiarskom.

Viac k téme:

Pastrňák najštýlovejším hráčom NHL

Najlepší útočník je Connor McDavid, najlepší obranca Cale Makar a medzi zámorskými hokejovými brankármi kraľuje Andrej Vasilevskij.

Toto ešte nie sú výsledky odovzdávania prestížnych koncosezónnych trofejí v NHL, ale závery z ankety hráčskej asociácie NHLPA, kde si najlepších medzi sebou zvolia sami hráči.

Kapitán Edmontonu McDavid suverénne ovládol kategóriu o útočníka, ktorého by ste chceli mať vo svojom tíme, keď dostal 48,71% všetkých hlasov. Druhý skončil kapitán Pittsburghu Sidney Crosby (11,58%) a tretí Nathan MacKinnon z Colorada (6,59).

Suverénny bol aj Cale Makar z Colorada v kategórii o najžiadanejšieho obrancu, keď dostal 56,38% hlasov. Nasledujú Victor Hedman z Tampy Bay (10,50%) a Roman Josi (4,52%).

Najkompletnejší hokejista je Sidney Crosby (38,37) pred Aleksandrom Barkovom z Floridy (14,60) a Anžem Kopitarom z Los Angeles (8,15).

Špeciálnu kategóriu o najštýlovejšieho hráča v obliekaní vyhral Čech David Pastrňák. Kanonier Bostonu je známy svojimi lákavými outfitmi a častými zmenami štýlu.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Debutant Petrovický? Na svoj vek pôsobí skúseným dojmom, vraví tréner (Sportnet podcast)