Hrenáka fanúšikovia nechceli pustiť z ľadu. Sú výborní, ďakujeme im, odkázal muž zápasu

Dávid Hrenák v zápase Slovensko - Švajčiarsko.
Fotogaléria (26)
Dávid Hrenák v zápase Slovensko - Švajčiarsko. (Autor: TASR)
Šimon Čop|11. apr 2024 o 20:12

Podľa aktérov stretnutia rozhodli o slovenskom víťazstve nad Švajčiarskom tímovosť, pripravenosť i atmosféra.

HUMENNÉ. Keď po víťazstve Slovenska nad Švajčiarskom 3:0 brankár Dávid Hrenák s tímom smeroval do šatní, začul volanie z tribún.

Humenčania už absolvovali ďakovačku s hráčmi, ale predsa len si chceli užiť ešte jednu. S tým, ktorý mal na historicky prvej výhre Slovenska na hornom Zemplíne najväčší podiel.

Dávid Hrenák totiž pochytal 24 striel Švajčiarov. V mnohých pasážach nesmel chybovať, lebo Helvéti mnohokrát tlačili, čo im sily stačili.

VIDEO: Ján Pardavý hodnotí zápas so Švajčiarskom

Recept na libereckého brankára však nenašli. Dvadsaťpäťročný Považskobystričan si po prvom čistom konte v národnom tíme právom zaslúžil status hráča zápasu.

Chválil najmä spoluhráčov

"Atmosféra bola skvelá. Vedeli sme, že fanúšikovia v Humennom budú výborní. Dnes to potvrdili a patrí im za to veľká vďaka," povedal o priaznivcoch, ktorí jeho výkon patrične ocenili.

Spoluhráči ani tréneri si ho nevedeli vynachváliť. Slováci totiž neboli vždy lepším mužstvom a on neraz vytiahol ťažké, no isté zákroky.

Fotogaléria z prvého prípravného zápasu Slovensko - Švajčiarsko v Humennom

"Hrenák je brankár, ktorý na sebe veľmi tvrdo pracuje. Nikdy nie je so sebou spokojný a v dnešnom zápase ukázal skvelú prácu. Podržal nás v ťažkých momentoch a dal nám šancu zápas vyhrať," pochválil ho tréner Ján Pardavý.

Hrdina zápasu odmietol zobrať všetku slávu na seba: "V zápase som sa cítil dobre aj vďaka chalanom. Veľmi mi uľahčili prácu, či už blokovaním striel alebo krytím krížnych prihrávok súpera. Väčšina striel bola mimo nebezpečnej zóny."

Vzápätí ale priznal, že ho víťazstvo vďaka čistému kontu teší o to viac: "Je to dobrý pocit. Keď brankár zaznamená čisté konto, tak veľký podiel má na tom celý tím. Nie je to iba o brankárovi. Je to vďaka spoluhráčom a som za to rád."

VIDEO: Dávid Hrenák hodnotí zápas so Švajčiarskom

O tom, že bude mužom zápasu, spoluhráči nepochybovali. Faško-Rudáš mu s úsmevom ešte predtým, než vyhlásili jeho meno, povedal, aby si rovno šiel prebrať cenu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hrenáka fanúšikovia nechceli pustiť z ľadu. Sú výborní, ďakujeme im, odkázal muž zápasu