Šatan zarobil majetok v Amerike, no potichu podporuje opačnú stranu, tvrdí Radosa (Sportnet podcast)

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.
Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
Sportnet|10. jan 2024 o 07:10

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 10. január, a v tento deň oslavuje svoje 44. narodeniny bývalý slovenský hokejový brankár Rastislav Staňa.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Šatan je tak morálne nastavený, tvrdí Radosa

Funkcionár hokejového klubu Dukla Trenčín Miloš Radosa už 1. januára prostredníctvom sociálnej siete X oznámil skoré odstúpenie z postu predsedu predstavenstva klubu.

V oficiálnom liste naznačil, že dôvodom jeho odstúpenia z funkcie predsedu predstavenstva Dukly Trenčín sú pomery v slovenskom športe a celkové nastavenie čelných predstaviteľov Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

O týždeň neskôr Miloš Radosa poskytol rozhovor televízii JOJ 24 a v ňom svoje stanovisko rozšíril o ďalšie reálie. Nesúhlasný postoj vyjadril k slovenským hráčom pôsobiacim v Kontinentálnej hokejovej lige ako aj k Júliusovi Hudáčkovi, brankárovi, ktorý sa upísal českému klubu Rytíři Kladno, ale už po dvoch dňoch s ním zástupcovia klubu ukončili spoluprácu po kritike časti fanúšikov a hokejovej verejnosti.

Radosa tiež poskytol svoj názor na to, že SZĽH doposiaľ nezaujal jednoznačné stanovisko k nominovaniu hráčov pôsobiacich v Rusku do slovenskej reprezentácie. Odpoveď na otázku redaktora JOJ 24, čím si vysvetľuje tento postoj prezidenta SZĽH Miroslava Šatana Miloš Radosa nájdete v podcaste, rovnako, ako aj odkaz pre mladých hokejistov.

Viac k téme:

Kauza Hudáček neutícha

Téma krátkeho pôsobenia hokejového brankára Júliusa Hudáčka v tíme HC Kladno rezonuje v Česku aj potom, čo si 35-ročný slovenský brankár už našiel nové pôsobisko.

U susedov sa diskutuje o odstupnom, ktoré Hudáček od Kladna dostal.

Za krátky angažmán, resp. vypovedanie zmluvy, mal inkasovať 15-tisíc eur. Informáciu uviedol na sociálnej sieti X napríklad práve predseda predstavenstva HC Dukla Trenčín Miloš Radosa, potvrdilo ju aj viacero zdrojov českého portálu isport.cz.

Ako napísal na sociálnu sieť X český hokejový analytik a bývalý útočník Jakub Koreis: "Július Hudáček si údajne za 3 dni v Kladne mal zarobiť 15 000 EUR. Ak je to pravda, tak ten človek je ľudská hyena.”

Koreisovi v diskusii oponoval legendárny brankár Dominik Hašek, ktorý je paradoxne veľkým kritikom Ruska a hráčov v KHL. Ako odpovedal: “Nie som expert na pracovné vzťahy, ale... Pokiaľ sa obe strany na niečom dohodli, tak to treba rešpektovať. Nemôžeme si so zamestnancom vytierať pr..l len preto, že nám na ňom niečo nesedí. Zákon treba vždy rešpektovať.”

Klub sa totiž s Hudáčkom dohodol o predčasnom ukončení zmluvy len tri dni po tom, čo ho angažoval. Nuž, jedna vec je, že s ním asi nemali vôbec podpisovať zmluvu, ale druhá vec je tá, že ak podpísal platnú zmluvu, tak na tie peniaze z vypovedania zmluvy nárok mal.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Šatan zarobil majetok v Amerike, no potichu podporuje opačnú stranu, tvrdí Radosa (Sportnet podcast)