Spišiaci čakajú na prvú výhru v sezóne. Zatiaľ nepanikária

Kapitán Spišiakov L. Krajňák (s loptou) nastrieľal Handlovej 15 bodov, no jeho tím tesne prehral.
Kapitán Spišiakov L. Krajňák (s loptou) nastrieľal Handlovej 15 bodov, no jeho tím tesne prehral. (Autor: BK 04 AC LB SPIŠKÁ NOVÁ VES)
Patrik Fotta|13. nov 2019 o 00:00

Proti Handlovej zlyhali v závere po individuálnych chybách.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Basketbalisti BK 04 AC LB Spišská Nová Ves boli na domácej palubovke v extraligovom súboji s Handlovou blízko prvej výhre v sezóne.

Zverenci trénera Korfantu však nezvládli úplný záver zápasu, ktorý napokon prehrali tesne 85:87.

Spišiaci tak natiahli sériu prehier na osem stretnutí.

Najbližšie tri duely však odohrajú doma a sebe i svojim fanúšikom by už radi dopriali víťaznú radosť.

V sobotu privítajú Žilinu, ktorá aktuálne figuruje na druhom mieste.

Silnú zbraň súpera neeliminovali

Úvod stretnutia s Handlovou domácim absolútne nevyšiel, keď museli doháňať vysoký náskok súpera.

„Začali sme katastrofálne. Prehrávali sme o 20 bodov a to sa nám na domácej palubovke nemôže stávať. Potom sme to síce dotiahli, ale v závere to už bolo o šťastí a lepších individuálnych rozhodnutiach. Handlová to zvládla lepšie a preto vyhrali,“ povedal kapitán Spišiakov Lukáš Krajňák, ktorý dal v zápase 15 bodov.

Spišskonovoveskí basketbalisti dovolili súperovi v prvom polčase premeniť až 10 trojkových pokusov, hoci už pred stretnutím vedeli, že ide o silnú stránku Handlovčanov.

„Tréner nám celý týždeň prízvukoval, že súper dokáže dať aj 15 trojok za zápas. Vedeli sme teda, že je to ich silná zbraň. Neviem si vysvetliť, prečo sme im dovolili v prvom polčase premeniť tak veľa striel z diaľky. Je to pre mňa nepochopiteľné,“ uviedol Krajňák.

Proti Žiline chcú vyhrať

V záverečnej štvrtine sa domáci po trojke Krajňáka dostali do vedenia 78:75, no nasledovali viaceré individuálne chyby, ktoré Spišiakov obrali o víťazstvo.

„Presne takéto momenty a maličkosti v dnešnom basketbale rozhodujú. Nepremenili sme šancu spod koša a následne ani dve šestky. Namiesto toho, aby sme viedli o 6-7 bodov sa do vedenia zrazu dostal súper. Vo chvíli, keď sa láme zápas musíme vyložené šance jednoznačne premieňať.“

Premiérové víťazstvo sezóny sa pokúsia zverenci trénera Korfantu vybojovať už v sobotu proti Žiline, ktorá však bude favoritom.

„Prvá výhra by nám veľmi pomohla a ja pevne verím, že v sobotu sa jej konečne dočkáme a bude sa nám hrať jednoduchšie. Vieme, že ťaháme sériu prehier, ale bez ohľadu na to chceme nasledujúce zápasy vyhrať. Je pred nami dlhá sezóna a preto ešte netreba panikáriť,“ povedal Krajňák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci čakajú na prvú výhru v sezóne. Zatiaľ nepanikária