Tréner Trnavy velebí 17-ročný zjav. V každom zápase je asi najlepší, hovorí

Na tribúnach trnavskej arény mohli byť iba deti do 14 rokov.
Na tribúnach trnavskej arény mohli byť iba deti do 14 rokov. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
Pavol Spál|6. aug 2021 o 12:28

Pôsobí už teraz ako líder, povedal tréner.

TRNAVA. „Tak pozitívnu západnú tribúnu som v Trnave ešte asi nezažil,“ pochvaľoval si na tlačovej konferencii tréner Michal Gašparík.

Futbalisti Spartaka Trnava v prvom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy uhrali na domácej pôde s Maccabi Tel Aviv bezgólovú remízu.

V hľadisku arény Antona Malatinského prevládala detská radosť.

Štvrtkový súboj sa hral bez bežných divákov. Trnavčania dostali trest od UEFA za rasistické prejavy fanúšikov v súboji proti rumunskému Sepsi v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy.

Trnava využila možnosť, ktorú jej poskytuje reglement UEFA. Pri zápase za zatvorenými dverami je povolená účasť detí do 14 rokov. Zadarmo. 

Netradičné publikum nadopovalo futbalistov energiou. Bolo ich sedemsto.

Akoby tribúna bola úplne plná

„Fakt boli výborní, neskôr aj organizovaní. Vytvorili atmosféru ako keby ich nebolo sedemsto ale možno štyrikrát viac. Žili aj s futbalovým dejom, pýtali si gól, malo to pozitívnu energiu,“ doplnil Gašparík. Cituje ho aj trnavský hlas.

„Tréner to vystihol dokonale, sršala z nich energia, bolo to naozaj výborné. Mal som pocit, akoby západná tribúna bola úplne plná. Ďakujeme im za to,“ dodal brankár Dominik Takáč.

V tejto sezóne Európskej konferenčnej ligy na domácom ihrisku ešte neinkasoval. Gól mu nestrelili v Trnave hráči Mosty, Sepsi ani Maccabi.

Izraelský tím je favoritom dvojzápasu a v City aréne si vytvoril viac šancí. Tréner Gašparík vyzdvihol šéfov obrany.

„Stopérska dvojica hrala fakt výborne,“ pokračoval Gašparík. Hlavne jedno meno, stále ešte neplnoletého mladíka, zdôraznil. Sebastián Kóša.

Štatistiky zápasu Spartak Trnava - Maccabi Tel Aviv.
Štatistiky zápasu Spartak Trnava - Maccabi Tel Aviv. (Autor: SofaScore)

Kóša je zjav, prekonal Adamca

„Na Slovensku máme 17-ročného stopéra, ktorý tu hrá neskutočne ťažké zápasy. Je fakt asi v každom zápase najlepší,“ velebil ho Gašparík. 

Kóša je zjav. S futbalom začal v Komjaticiach. V lige debutoval v šestnástich, to bol ešte hráčom Nitry. 

Keď dal vlani svoj prvý ligový gól, prekonal klubový rekord legendárneho Jozefa Adamca. Kóša skóroval vo veku 17 rokov, 1 mesiac a 11 dní. 

„Pôsobí už teraz ako líder. Keby sme ho porovnávali s chalanmi, ktorí sú dnes v zahraničí, takúto výkonnosť v jeho veku ešte nemali,“ myslí si Gašparík. 

Sebastián Kóša má iba sedemnásť rokov.
Sebastián Kóša má iba sedemnásť rokov. (Autor: TASR)

Nemôžeme sa s nimi porovnávať

Tréner Spartaka bol s remízou proti Maccabi Tel Aviv spokojný.

„Určite áno. Iba na platy majú v Maccabi dvanásť miliónov eur. Nemôžeme sa s nimi v tomto porovnávať. To mužstvo je inde. Keď máte toľko na platy, môžete si dovoliť trošku iných hráčov ako my v slovenskej lige,“ pripomenul tréner Trnavy. 

Odvetný zápas sa hrá vo štvrtok v Izraeli. Gašparík spomenul náročný a nahustený program. Trnava hrá ešte v pondelok ligový zápas proti Liptovskému Mikulášu. 

Gašparík priznal, že by privítal, keby sa pondelkový zápas preložil na iný termín. 

Trnava sa v prípade postupu stretne v play off s postupujúcim z dvojice Kolos Kovalivka (Ukr.) - Šachtar Karagandy (Kaz.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Tréner Trnavy velebí 17-ročný zjav. V každom zápase je asi najlepší, hovorí