Spartak Moskva pustí ďalšieho Slováka

Skaličan Juraj Mikúš prišiel do moskovského Spartaka vlani v lete, chvíľu hral aj za Rigu. Vo štvrtkovom prípravnom zápase s Penzou prispel k víťazstvu 5:3 tromi gólovými  asistenciami, ale pri pretlaku cudzincov mu hrozí, že klub prepustí práve jeho.
Skaličan Juraj Mikúš prišiel do moskovského Spartaka vlani v lete, chvíľu hral aj za Rigu. Vo štvrtkovom prípravnom zápase s Penzou prispel k víťazstvu 5:3 tromi gólovými asistenciami, ale pri pretlaku cudzincov mu hrozí, že klub prepustí práve jeho. (Autor: SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
Ondrej Gajdoš|12. aug 2011 o 19:20

Generálny manažér Andrej Jakovenko pripúšťa, že najpravdepodobnejší je odchod útočníka Juraja Mikúša. Ale má pripravené aj iné varianty.

MOSKVA, BRATISLAVA. Len v pondelok sa Spartak Moskva dohodol s Brankom Radivojevičom na rozviazaní zmluvy – reprezentačný útočník odišiel do Mytišči – a vyzerá to, že v najbližších dňoch opustí mužstvo ďalší slovenský hokejista.

Spartak najnovšie angažoval kanadského obrancu Andreho Benoita a keďže v ruských kluboch KHL môžu na zápas nastúpiť iba piati legionári, jeden z kvinteta Ivan Baranka, Štefan Ružička, Marcel Hossa, Jozef Stümpel, Juraj Mikúš sa bude musieť zbaliť.

Mikúš o ničom nevedel

Slováci v Spartaku
  • Sezóna 2008 - 2009

Baranka, Ružička, Radivojevič

  • Sezóna 2009 - 2010

Baranka, Obšut, Ružička, Radivojevič, Cibák

  • Sezóna 2010 - 2011

Baranka, Ružička, Radivojevič, Mikúš - Cibák (Čerepovec) a Obšut (Mytišči) odišli v rozbehnutom ročníku.

  • Sezóna 2011 - 2012

Baranka, Ružička, Stümpel, Marcel Hossa, Mikúš - jeden z nich ešte bude musieť odísť.

„Vyzerá to na Mikúša. Ale sú aj iné varianty,“ povedal generálny manažér Spartaka Andrej Jakovenko pre denník Sovetskij Sport.

Stredný útočník zo Skalice nastúpil vo štvrtok v prípravnom zápase Spartaka s Penzou, mužstvom z nižšej ligy VHL, a k víťazstvu svojho tímu 5:3 pomohol tromi asistenciami. Hral v prvom útoku s Marcelom Hossom a Denežkinom. Dva razy nahral na gól Hossovi, raz Piganovičovi.

Mikúš aj pri júlovom príchode novej posily Marcela Hossu zo všetkých strán počúval, že práve on by mal opustiť Spartak a nakoniec odišiel Radivojevič.

„Mám pocit, že všetci okolo mňa vedia viac ako ja,“ napísal včera Mikúš v textovej správe pre SME. „V klube na túto tému nikto so mnou nehovoril, čosi som si prečítal v novinách.“

Juraj nepreceňoval v prípravnom zápase zaradenie do prvého útoku, pre drobné zranenie z neho vypadli krajania Ružička a Stümpel. Už počas sústredenia v Trenčíne avizoval tréner Viktor Pačkalin slovenskú formáciu Marcel Hossa - Stümpel - Ružička.

Hossa necíti v slovenskej partii nervozitu

Dvadsaťsedemročný Benoit doplní mužstvo na budúci týždeň. V NHL odohral osem zápasov - v minulej sezóne v Ottawe, najväčšiu časť kariéry pôsobil v nižšej AHL a za dva roky si vyskúšal európsky hokej vo Fínsku a vo Švédsku.

„Zatiaľ nemám pocit, že v našej slovenskej partii by bola zvýšená nervozita,“ vravel do telefónu krídelník Marcel Hossa. „Všetci riadne trénujeme, nezaoberáme sa myšlienkami, kto by mal odísť. My s tým nič nenarobíme. To je záležitosť vedenia klubu.“

Pre mladšieho z bratov Hossovcov je Spartak po Rige a Kazani tretím klubom v KHL. V príprave zatiaľ spĺňa očakávania, je najlepším strelcom červeno-bielych. Nastúpil v dvoch zápasoch, strelil štyri góly.

„Sú to len prípravné stretnutia,“ držal sa pri zemi. „Teraz je hlavné, aby sme sa dobre zohrali, zvykli si na seba. Dôležité góly by mali prísť v zápasoch KHL.“

V ďalšej fáze prípravy na turnaji v Nižnom Novgorode by už mal hrať kompletný slovenský útok vedený Stümpelom.

Spartak chce hrať agresívnejší hokej

Marcel Hossa ožil medzi Slovákmi v Spartaku, vlani mu v Kazani chýbal slovenský spoluhráč. Trápil sa, tréner mu dával menší priestor na ľade, než na aký bol zvyknutý.
„Vždy je lepšie, ak sa mám po slovensky s kým porozprávať, ak mám s kým zájsť na večeru, ak si navzájom poradíme, pomôžeme,“ pridal svoje skúsenosti. „Človek sa psychicky uvoľní a prenáša sa to aj na ľad.“

V Spartaku Moskva je už tradične z ruských klubov najviac slovenských hokejistov. Pred dvoma rokmi mal český tréner Miloš Říha päticu Baranka, Obšut, Radivojevič, Cibák, Ružička. Zostali z nej Baranka s Ružičkom, prišli ďalší.
„Tréner Pačkalin sa snaží o agresívnejší hokej a zrejme aj preto mužstvo získalo obrancu zo zámoria,“ uvažoval Hossa o angažovaní Kanaďana Benoita.
Spartak sa v minulom ročníku po zlom začiatku horko-ťažko dostal do play off, v play off o Gagarinov pohár vypadol hneď v prvom kole. Klub robí v lete s hráčmi rôzne rošády, aby bol silnejší ako vlani.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Spartak Moskva pustí ďalšieho Slováka