Hancko nastúpil prvýkrát v sezóne. V závere prosil o striedanie

Dávid Hancko.
Dávid Hancko. (Autor: Pavel Neubauer TASR)
SITA|6. nov 2020 o 11:10

Sparta Praha nečakane dobyla štadión Celticu.

BRATISLAVA. Od začiatku augusta bol Dávid Hancko pre zranenie mimo zostavy Sparty Praha. Napriek tomu jeho náročná sezónna premiéra na ihrisku Celticu Glasgow v rámci Európskej ligy dopadla nad očakávania.

Po hlavičke slovenského obrancu sa v 26. min lopta odrazila od žrde domácej bránky a Lukáš Juliš ju ľavačkou dokopol do bránky. Neskôr pridal Juliš aj ďalšie dva góly a výrazne prispel k jednoznačnej výhre Sparty 4:1.

Hancko strávil na ihrisku 73 minút, až do vystriedania Davidom Lischkom.

"Cítil som sa výborne a som rád, že koleno vydržalo. Po 70 minútach som ho už začínal cítiť, preto som poprosil o striedanie. Verím, že smolu som si už vybral a štyri mesiace nútenej prestávky stačili," povedal Hancko.

"V zápase sa ukázalo, že Sparta nie je o menách hráčov, ale jednoliatom tíme. Nechali sme tam všetko a výsledok je čerešnička na torte," doplnil slovenský reprezentant na webe Sparty Praha.

Dôležitá bola komunikácia

Hancko nastúpil na ľavej strane obrany vedľa dvojice Dominik Plechatý - David Pavelka a v tomto zložení sa predstavili vôbec po prvý raz.

"Nikdy sme spolu takto ani netrénovali. Preto bola dôležitá komunikácia, ale výhoda bola, že sme sa dobre počuli. Až na tú jednu gólovú situáciu sme to zvládli veľmi dobre," podotkol Hancko.

Na adresu odchovanca prievidzského futbalu sa vyjadril aj tréner Václav Kotal.

"Dúfam, že zdravotné problémy už má za sebou. Nehral dva mesiace, preto sme boli radi, že toľko toho vydržal. Boli sme dohodnutí, že nám oznámi, keď sa nebude cítiť komfortne. Preto sme ho aj striedali," povedal tréner.

Juliš: Hetrik som už dosiahol, ale v II. lige

Kotalovi chýbali v Glasgowe až ôsmi hráči vrátane dlhodobo zraneného slovenského stopéra Lukáša Štetinu.

A to sa ešte rozhodol ísť trochu do neznáma, keď dal priestor viacerým mladým hráčom na úkor skúsených Bořka Dočkala či Ladislava Krejčího, ktorí sa na trávniku Celtic Parku objavili až v závere zápasu.

"Taktiku náročnú na pohyb naši hráči pochopili a dôsledne ju plnili. Mladí hráči sa presvedčili, že ak plnia úlohy, ktoré dostanú, môže im to priniesť úspech," skonštatoval Kotal na pozápasovej tlačovke.

Hrdinom stretnutia bol 25-ročný útočník Lukáš Juliš. "Spoluhráči mi hetrik predpovedali, ale myslel som si o tom svoje. Jeden som už v kariére dosiahol, ale to bolo ešte v II. lige. Tento je o trochu lepší," glosoval.

Futbalista Sparty Praha Lukáš Jeliš (39) sa objíma so slovenským spoluhráčom Dávidom Hanckom.
Futbalista Sparty Praha Lukáš Jeliš (39) sa objíma so slovenským spoluhráčom Dávidom Hanckom. (Autor: TASR/AP)

Vrátili sa do hry o postup

Sparta získala na tretí pokus prvé tri body do tabuľky H-skupiny Európskej ligy a ešte môže zabojovať o postup do vyraďovacej časti.

Situácia v skupine sa zamotala aj tým, že dosiaľ suverénny tím AC Miláno doma nečakane odovzdal všetky body OSC Lille (0:3). Francúzsky tím je na čele so 7 bodmi, AC Miláno má o bod menej a Sparta o štyri.

"Ukázali sme hernú kvalitu, ale stále si myslím, že najväčší favoriti našej skupiny sú Lille a AC Miláno," dodal tréner Sparty Praha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hancko nastúpil prvýkrát v sezóne. V závere prosil o striedanie