Hráči Valencie odišli do šatne, dôvodom mal byť rasizmus

Futbalista Valencie Mouctar Diakhaby mal byt terčom rasistických urážok.
Futbalista Valencie Mouctar Diakhaby mal byt terčom rasistických urážok. (Autor: Footy Accumulators/ twitter)
TASR|4. apr 2021 o 17:07 (aktualizované 4. apr 2021 o 23:26)

Zápas bol na niekoľko minút prerušený.

MADRID. Futbalisti Valencie zišli z ihriska počas nedeľňajšieho zápasu 29. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže na ihrisku Cádizu. Stalo sa tak po tom, čo jeden z ich hráčov uviedol, že sa stal obeťou rasistických urážok.

Incident sa odohral po polhodine hry, keď obranca hostí tmavej pleti Mouctar Diakhaby obvinil stopéra Juana Calu, že ho rasisticky urazil.

Následne odišiel celý tím Valencie do šatne a späť na ihrisko sa vrátil až po dlhých minútach, no už bez Diakhabyho, ktorého vystriedal Hugo Guillamon.

Diakhaby chcel, aby sa zápas dohral 

"Mali sme poradu a rozhodli sme sa pokračovať v zápase, aby sme bojovali za česť nášho klubu, avšak odsudzujeme akýkoľvek rasizmus.

Hráč, ktorý sa stal terčom útoku, chcel, aby sa jeho spoluhráči vrátili na ihrisko," uviedol klub na sociálnych sieťach a Diakhabymu vyjadril plnú podporu.

Odchodu z ihriska predchádzal stret Diakhabyho s Calom, ktorí sa pri súboji o loptu zrazili. Nasledovala výmena slov, obaja hráči sa krátko na to dostali do hádky a rozdeliť ich museli spoluhráči.

Zápas pokračoval až po viac ako 20-minútovej pauze. Cala, ktorý strelil v 14. minúte úvodný gól duelu, zostal na ihrisku do polčasu, keď ho vystriedal Marcos Mauro, strelec víťazného zásahu na 2:1. 

Obranca Valenice Jose Gaya po zápase povedal, že ak by sa nevrátili na ihrisko, hrozila by jeho tímu prehra či strata bodov.

V šlágri uspela Sevilla

Cenné víťazstvo dosiahli hráči FC Sevilla, ktorí zdolali Atlético Madrid 1:0. O jediný gól stretnutia sa postaral vďaka umiestnenej hlavičke Marcos Acuňa. 

Atlético prehralo tretíkrát v sezóne a jeho náskok na čele tabuľky sa po víkende scvrkol na tri body. Sevilla si udržala štvrté miesto s mankom štyroch bodov na Barcelonu, ktorá má však jeden zápas k dobru. 

V nedeľu uspeli aj hráči Celty Vigo, ktorí zvíťazili na ihrisku Deportiva Alavés 3:1. Hostia rozhodli o triumfe v prvom polčase, v ktorom strelili v priebehu dvanástich minút všetky svoje góly.

Od 54. minúty síce dohrávali bez vylúčeného Murilla, ale domácim sa v samotnom závere podarilo už len kozmeticky upraviť výsledok gólom Lejeuneho. 

V ďalšom zápase sa medzi Elche a Betisom Sevilla zrodila remíza 1:1.

La Liga - 29. kolo: 

Sevilla - Atlético Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 70. Acuňa 

Cádiz - Valencia 2:1 (1:1)

Góly: 14. Cala, 88. Mauro - 19. Gameiro

Deportivo Alavés - Celta Vigo 1:3 (0:3)

Góly: 86. Lejeune - 8. Nolito, 14. Aspas, 20. Mina, ČK: 54. Murillo (Celta)

Elche - Betis Sevilla 1:1

Góly: 36. Milla - 14. Iglesias (z 11m)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Hráči Valencie odišli do šatne, dôvodom mal byť rasizmus