V nič neverím, v žiadne testy, v žiadne hry. Medailová ašpirantka sa psychicky zrútila

Natalia Maliszewska.
Natalia Maliszewska. (Autor: Reuters)
Titanilla Bőd|6. feb 2022 o 15:40

Pustili ju z izolácie, no na štart sa nepostavila.

PEKING, BRATISLAVA. Mala patriť k favoritkám. Poľská šortrekárka Natalia Maliszewská sa však na štart svojej najsilnejšej disciplíny na ZOH v Pekingu nepostavila.

Dôvod? Pozitívny test na Covid-19.

Maliszewskú po prvý raz testovali pozitívne ešte 30. januára. V piatok ju však po negatívnych výsledkoch prepustili z izolácie. V ďalší deň boli na programe rozjazdy žien na 500 metrov.

Práve na tejto trati získala poľská pretekárka štyri medaily na európskych šampionátoch a má aj striebro z majstrovstiev sveta. O medailu chcela bojovať aj v Pekingu.

Iba niekoľko hodín pred sobotňajším štartom jej však znovu vyšiel pozitívny test a tak nemohla súťažiť.

26-ročná športovkyňa sa psychicky zrútila. O svojich pocitoch napísala na sociálnej sieti.

„Prišla veľká nádej, balila som sa do haly, chystala som si výstroj. A náhle prišla správa, že oni sa nejako pomýlili, že ma nemali pustiť z izolácie! Že som hrozbou!“ opísala dramatické chvíle.

„Nerozumiem tomu a už v nič neverím. V žiadne testy, v žiadne hry. Podľa mňa to je jeden veľký žart,“ pokračovala.

Na záver dodala: „Môj mozog a moje srdce už viac neznesie.“ Má výkyvy nálad, záchvaty plače a pociťuje strach.

Aby situácia bola ešte zamotanejšia, Maliszewská už v nedeľu mohla ísť na ľad trénovať.

Poliaci cítia krivdu aj preto, lebo curlerka Tahli Gillová z Austrálie mala podobné výsledky testov ako Poľka, a jej dovolili súťažiť. Po niekoľkých negatívnych testoch znova bola pozitívna, ale panel lekárskych expertov ju vyhodnotil ako neinfekčnú.

Poľský olympijský výbor dúfal v podobný scenár, no neuspel. Je však možné, že Maliszewská napokon bude môcť štartovať na 1000 metrov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Šortrek»V nič neverím, v žiadne testy, v žiadne hry. Medailová ašpirantka sa psychicky zrútila