Šokovala svet. Tenistka urobila z Portorika najšťastnejší ostrov

Monika Puigová.
Monika Puigová. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|14. aug 2016 o 18:54

Nenasadená tenistka získala pre svoju krajinu prvú zlatú olympijskú medailu v histórii. Sily jej vlievali známi ľudia z okolia, keď ju presviedčali, že to dokáže.

BRATISLAVA. Vybojovala prvé olympijské zlato pre triapolmilónový ostrov v Karibiku Portoriko. Stala sa prvou nenasadenou olympijskou šampiónkou v modernej ére, odkedy sa tenis v Soule 1988 vrátil pod päť kruhov. 

Monica Puigová s renkingom 34. vo WTA je v Riu de Janeiro senzáciou turnaja žien v dvojhre, v sobotňajšom finále zdolala svetovú dvojku Angelique Kerberovú z Nemecka 6:4, 4:4, 6:1.

Doteraz nevynikala

Kto by to bol povedal? Dvadsaťdvaročná Puigová vyhrala doteraz len jeden turnaj WTA, predvlani na antuke v Štrasburgu. Na grandslamoch sa najďalej dostala do osemfinále Wimbledonu 2013. V rebríčku bola najvyššie na 33. mieste.

V olympijskom turnaji na kurtoch s tvrdým povrchom chytila životnú formu. Hrala nesmierne agresívne, aktívne si chodila pre fiftíny, výborne servovala, dobre sa pohybovala. 

V prvom kole zdolala Slovinku Hercogovú, v druhom si poradila s štrnástkou Ruskou Pavľučenkovovou a v treťom dovolila tohtoročnej víťazke Roland Garros a súčasnej svetovej štvorke Španielke Muguruzovej získať iba dva gemy. Do semifinále sa dostala po výhre nad Nemkou Siegemundovou a potom ju už nezastavili ľaváčky – Češka Petra Kvitová ani Angelique Kerberová.

„Som v šoku,“ vravela plná emócií po štvrtom využitom mečbale finálového zápasu. „Naozaj neviem, čo mám povedať. Je to nádherná chvíľa.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šokovala svet. Tenistka urobila z Portorika najšťastnejší ostrov