Goggiová ovládla ďalší zjazd, je novou líderkou v boji o veľký glóbus

Sofia Goggiová vyhrala zjazd vo Val d'Isere.
Sofia Goggiová vyhrala zjazd vo Val d'Isere. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|18. dec 2021 o 11:59 (aktualizované 18. dec 2021 o 15:10)

Goggiová v tejto sezóne v zjazdoch iba vyhráva.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Val d'Isere (Franc.)

Ženy - zjazd:

1.

Sofia Goggiová

Taliansko

1:41,71 min.

2.

Breezy Johnsonová

USA

+ 0,27 s

3.

Mirjam Puchnerová

Rakúsko

+ 0,91 s

4.

Ramona Siebenhoferová

Rakúsko

+ 1,33 s

5.

Ilka Štuhecová

Slovinsko

+ 1,37 s

6.

Corinne Suterová

Švajčiarsko

+ 1,43 s

7.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 1,44 s

8.

Nadia Delagová

Taliansko

+ 1,45 s

9.

Elena Curtoniová

Taliansko

+ 1,52 s

10.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 1,61 s

VAL D'ISERE. - Talianska lyžiarka Sofia Goggiová vyhrala aj tretí zjazd olympijskej sezóny vo francúzskom stredisku Val d'Isère a dostala sa na čelo celkového poradia Svetového pohára.

Cieľ preťala v čase 1:41,71 minúty a pred druhou Američankou Breezy Johnsonovou mala náskok 27 stotín sekundy. Tretiu priečku obsadila Rakúšanka Mirjam Puchnerová s mankom 0,91 s.

Olympijská víťazka z Pjongčangu 2018 išla od začiatku veľmi agresívne a v hornej časti ju v jednom z oblúkov takmer vynieslo, do prostredného úseku trate si však priniesla obrovskú rýchlosť a v ideálnom zjazdovom postoji si ju dokázala udržať až do cieľa.

Ten preťala až o sekundu a pol rýchlejšie ako jej dovtedy vedúca krajanka Elena Curtoniová.

Z nasledujúcich pretekárok ju dokázala ohroziť len ďalšia zjazdárska špecialistka Johnsonová, ktorá bola v cieli o 27 stotín pomalšia. Zopakovala tak umiestnenia z kanadského Lake Louise spred dvoch týždňov, kde ju v oboch zjazdoch zdolala práve iba Goggiová.

Dvadsaťdeväťročná Talianka dosiahla už štvrté víťazstvo v prebiehajúcej sezóne a z toho tretie v zjazde. Vo Svetovom pohári ich má na konte dokopy už pätnásť, pričom jedenásťkrát vyhrala vo svojej obľúbenej disciplíne a štyrikrát sa tešila z prvenstva v super-G.

V oboch disciplínach vedie poradie SP a po sobotňajšom triumfe sa dostala aj na čelo celkového o desať bodov pred Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá v zjazde vo Val d'Isère neštartovala.

Goggiová vyhrala predchádzajúcich sedem zjazdov, v ktorých štartovala, a jej víťazná séria trvá už rok.

"Dnes som bola pod obrovským tlakom. Snažila som sa to skryť, ale cítila som ho. Musela som ísť cez moje zvyčajné limity. Už som lyžovala aj lepšie, ale dala som o toho srdce," povedala Talianka pre Rai Sport.

"Naozaj som si myslela, že môžem dostihnúť Sofiu, i keď lyžuje fenomenálne. Dúfam, že keď jej ujde rytmus, budem tam a dokážem to využiť," uviedla Johnsonová.

Vo francúzskom stredisku nepretekajú ani Slovenka Petra Vlhová a Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá mala v piatok pozitívny test na koronavírus a vynechá aj budúcotýždňové podujatie v Courcheveli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Goggiová ovládla ďalší zjazd, je novou líderkou v boji o veľký glóbus