02.02.2022 00:00
Deň -2
Peking 2022
Koniec

O medaily nebude bojovať. Deibold bude v Pekingu chýbať pre zranenie hlavy

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. feb 2022 o 12:20

Snoubordista sa zranil krátko pred odchodom.

ČANG-ŤIA-KCHOU. Americký snoubordista Alex Deibold nebude štartovať na ZOH v Pekingu.

Dôvodom je zranenie hlavy, ktoré bronzový medailista v snoubordkrose zo Soči 2014 utrpel cez víkend na pretekoch Svetového pohára v Taliansku.

"Som síce rád, že sa zo zranenia kompletne zotavím, no veľmi ma trápi, že vynechám olympiádu," povedal 35-ročný Deibold pre agentúru AP.

"Alex je pre tím obrovským prínosom a medailový kandidát na každom veľkom podujatí. Informácia o jeho neúčasti na hrách je teda obrovské sklamanie," povedal americký snoubordkrosový tréner Peter Foley.

Deibold je člen národného snoubordingového olympijského tímu od roku 2004. Vo svojej kariére zaznamenal šesť pódiových umiestnení na pretekoch Svetového pohára.

Ako informovala agentúra AP jedny z Deiboldových najpamätnejších pretekov sú práve tie olympíjské z roku 2014 v Soči. Tam Američan po skvelej jazde získal bronz, keď do cieľa prišiel za Pierrom Vaultierom z Francúzska a Nikolajom Oľuninom z Ruska.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Snoubording»O medaily nebude bojovať. Deibold bude v Pekingu chýbať pre zranenie hlavy