Nevyhrával veľké turnaje. Trump odpovedal kritikom, zopakoval triumf na Masters

Judd Trump vyhral turnaj Masters 2023.
Judd Trump vyhral turnaj Masters 2023. (Autor: Twitter World Snooker Tour)
Sportnet|16. jan 2023 o 02:20

Podľa kritikov mal najlepšie dni už za sebou.

Masters 2023

Finále:

Judd Trump (Ang.-4) - Mark Williams (Wal.-7) 10:8

LONDÝN. Anglický hráč snookru Judd Trump triumfoval na prestížnom turnaji Masters, ktorý je súčasťou Triple Crown.

V Alexandra Palace v Londýne zdolal vo finále Walesana Marka Williamsa 10:8 a na Masters získal svoj druhý titul, v rámci Triple Crown celkovo štvrtý (v roku 2012 ovládol UK Championship a v roku 2019 sa stal majstrom sveta).

Trump do prestávky viedol 5:3, ale vo večernej časti zápasu sa spočiatku darilo jeho súperovi. Williams dokázal otočiť na 7:6 a zdalo sa, že dokoná obrat.

Trump však zapol v správnej chvíli a po boji vyrovnal na 8:8. V posledných dvoch frejmoch bol už suverénny a duel ukončil nábehom 126 bodov, ktorý bol vo finále aj najväčším.

Trump patrí medzi špičku súčasného snookru. Od augusta 2019 do augusta 2021 bol neohrozenou svetovou jednotkou, za dva roky vtedy vyhral až 11 bodovaných turnajov.

VIDEO: Judd Trump a jeho nábeh 126 bodov v poslednom frejme

Napriek tomu kritici často pripomínali, že nedokáže vyhrávať na veľkých turnajov. Triumfoval síce na každom podujatí Triple Crown, ale tri triumfy boli v porovnaní s rivalmi málo. Postupne sa prepadol aj v rebríčku, aktuálne je štvrtý.

Jeho posledné víťazstvo bolo v roku 2019, keď získal double za triumf na Masters a MS. Odvtedy mu na najprestížnejších turnajoch vždy niečo chýbalo. Až doteraz.

Veľký triumf dosiahol pritom akurát v čase, keď nepredvádza svoju najlepšiu hru. V prvom kole prehrával už 3:5, ale Ryana Daya zdolal 6:5. V druhom kole zase otočil zo 4:5 na 6:5 proti Barrymu Hawkinsovi.

V semifinále už suverénne zdolal Stuarta Binghama 6:1. Slabšie momenty mal aj vo finále, ale opäť ukázal silu otočiť nepriaznivý stav.

Williams na Masters zahral vo finále po dlhých 20 rokoch. Z triumfu sa tešil v rokoch 1998 a 2003, v roku 2002 prehral vo finále.

Williams sa vo veku 47 rokov a 300 dní mohol stať vôbec najstarším víťazom turnaja Triple Crown. Celkovo má na najprestížnejších turnajoch na konte sedem triumfov.

"Je to výnimočnejšie ako víťazstvo na Masters v roku 2019, pretože ide o prvý turnaj Triple Crown, ktorý som vyhral dvakrát," povedal pre World Snooker Tour šťastný Trump, ktorý za víťazstvo zinkasuje 250-tisíc libier.

„Všetci ma odpisovali. Čítal som veľa vecí o tom, že najlepšie dni mám už za sebou, takže vyhrať tak, že zdoláte niekoho tak dobrého, ako je Mark, je neuveriteľné," dodal 33-ročný Angličan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Nevyhrával veľké turnaje. Trump odpovedal kritikom, zopakoval triumf na Masters