Pohárový zápas na úrovni dedinského futbalu. Skóroval aj rodák z Donecka

Odkaz účastníkov zápasu Šamorín - Skalica.
Odkaz účastníkov zápasu Šamorín - Skalica. (Autor: Tibor Duducz)
Titanilla Bőd|2. mar 2022 o 19:05

Ukrajinský strelec domácich venoval svoj gól krajanom.

ŠAMORÍN, BRATISLAVA. Futbalisti Skalice postúpili do štvrťfinále Slovnaft Cupu, keď v osemfinále remizovali na pôde ŠTK Šamorín 1:1 a následne zvládli penaltový rozstrel.

Doterajšia bilancia pre Skalicu

Pre Šamorín by bol postup medzi najlepších osem tímov historickým míľnikom. Skaličania už boli aj vo finále pohára – v sezóne 2016/17 podľahli Slovanu Bratislava.

Tréner hostí Jozef Kostelník mal pred zápasom ťažkú hlavu, lebo z rôznych dôvodov mu chýbalo až šesť hráčov. Naopak, futbalisti zo Šamorína si mohli dopriať aj trošku oddychu, keďže v ligovom zápase proti Humennému nastúpilo za ŠTK až päť hráčov Dunajskej Stredy.

Bilancia doterajších vzájomných zápasov však favorizovala Skalicu: za uplynulých šesť sezón sa súperi stretli v lige či v pohári jedenásťkrát a z toho deväťkrát vyhrala Skalica, raz sa zrodila remíza a iba raz zvíťazil Šamorín.

FC ŠTK 1914 Šamorín - MFK Skalica 1:1 (0:0) - 2:4 na strely zo značky pok. kopu

Góly: 56. Chomutov - 81. Mihálek

ŽK: Marič-Bjekič, Baez, Owusu - Hollý, Rudzan, Petr

Rozhodoval: Prešinský

Posila prišla z Estónska

K iniciatíve domáceho klubu sa pripojili aj hostia a tak pred stretnutím sa hráči oboch mužstiev postavili za modro-žltý transparent s jasným odkazom: „Stop war!“ Stop vojne.

V základnej zostave ŠTK sa objavil aj ukrajinský ofenzívny hráč Vladyslav Chomutov. 23-ročný rodák z Donecka už na Slovensku pôsobil v roku 2019, keď hral za Zlaté Moravce. V lete odišiel do estónskeho Kalju FC, za ktorý v troch sezónach dal dvadsať gólov.

Práve on poslal domácich do vedenia v 56. minúte.

„V tejto situácii bolo ťažké nastúpiť, ale spoluhráči aj tréner ma podporili. Dal som gól a chcel som vyhrať,“ vravel s trasúcim hlasom Chomutov.

„Svoj gól venujem tým, ktorí na Ukrajine bojujú,“ dodal.

Jeho otec trénoval druholigový klub v Kyjeve, no už mesto opustil namieril to do Odesy. „Odesa je momentálne v pohode. Otec tam išiel autom aj s bratom. Mamina a sestra asi tiež smerujú tam, no najradšej by som ich zobral na Slovensko,“ objasnil svoju neľahkú situáciu Chomutov.

Nebol to pekný futbal

Dlho sa zdalo, že presný zásah ukrajinského futbalistu bude postupový, ale Skalica vyrovnala deväť minút pred koncom zásluhou Kristiána Miháleka.

V jedenástkovom rozstrele boli úspešnejší Skaličania: síce v druhej sérii pokus Jána Mizeráka vyrazil domáci brankár Michal Trnovský, no následne z domácich nepremenili Ernest Boateng ani Juraj Štefanka. Po nekompromisnej strele Denisa Baumgartnera pod brvno sa tak radovali hostia.

„Sme radi, že sme to mužstvo nejako vyskladali a zápas sme zvládli so šťastným koncom pre nás. Vyrovnávajúci gól nás postavil na nohy,“ uviedol pred kamerou Futbalnet TV tréner Skalice Jozef Kostelník.

Domáci kouč Michal Kuruc bol pochopiteľne sklamaný. „Šťastie. To bola príčina, že sme nepostúpili,“ vravel stroho.

„Nebol to dnes pekný futbal, ani mne sa nepáčil. Bolo to na úrovni dedinského futbalu. Asi nikto nechcel robiť chybu,“ skonštatoval Kuruc.

Žreb štvrťfinálových dvojíc je na programe vo štvrtok o 11.00.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pohárový zápas na úrovni dedinského futbalu. Skóroval aj rodák z Donecka