Slovan pohodlne postúpil do finále, druholigista nemal žiadnu šancu

Momentka zo zápasu MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava.
Momentka zo zápasu MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: Facebook ŠK Slovan Bratislava)
Sportnet, TASR, SITA|5. máj 2021 o 17:16 (aktualizované 5. máj 2021 o 18:40)

Finálová dvojica v Slovnaft Cupe je známa.

Slovnaft Cup - semifinále - 2. zápas

Banská Bystrica - Slovan Bratislava 1:3 (1:2)

Góly: 20. Abena (vl.) – 8. Henty, 25. Ožbolt, 89. Lovat

Rozhodovali: Kišš – Vorel, Košecký. ŽK: 69. Polievka, 70. Migaľa, 81. Jackuliak (všetci Banská Bystrica)

/prvý zápas 0:3, do finále postúpil Slovan/

Banská Bystrica: Baláž - Nosko, Richtárech, Starší, Gonda, Kupčík, Snitka, Frimmel, Vujošević, Migaľa, Lukáčik

ŠK Slovan Bratislava: Šulla - Medvedev, Abena, Bajrić, Pauschek - Daniel, Nono, Rabiu, Weiss - Henty, Ožbolt

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

ZVOLEN. Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do finále Slovnaft Cupu, keď v odvetnom zápase zdolali druholigovú Banskú Bystricu 3:1. Prvý zápas semifinále vyhrali doma 3:0.

Zápas sa odohral vo Zvolene, kde Dukla momentálne hráva domáce zápasy počas rekonštrukcie vlastného štadióna.

Slovan sa vo finále stretne so Žilinou, ktorá v utorok vyradila FC Košice.

Finále Slovenského pohára sa odohrá v stredu 19. mája, výhodu domáceho prostredia bude mať bratislavský klub na Národnom futbalovom štadióne.

O dejisku finále sa rozhodlo ešte minulý týždeň. Slovan bol jediným záujemcom, ktorý chcel usporiadať finálový zápas.

Slovenský futbalový zväz už skôr potvrdil, že finálový súboj sa uskutoční bez divákov v hľadisku. Vo finále v prípade nerozhodného stavu po druhom polčase príde na rad predĺženie, po ňom v prípade potreby bude nasledovať penaltový rozstrel.

Bratislava bude hostiť finále Slovnaft Cupu piatykrát v ére samostatnosti, okrem spomenutého roku 2020 to bolo aj v rokoch 1998, 2006 a 2007.

Slovan Bratislava sa vo finále Slovnaft Cupu predstaví 13. raz v ére samostatnosti, od roku 1993 v tejto súťaži triumfoval už deväťkrát a celkovo má na svojom konte 16 prvenstiev.

Žilina doteraz vyhrala futbalový Slovenský pohár len raz, podarilo sa jej to v roku 2012. Vo finále si zahrali Žilinčania zatiaľ naposledy v roku 2019, v penaltovom rozstrele vtedy podľahli Trnave.

Vo finálovom súboji hrali celkovo už osemkrát, v ére samostatnosti doteraz štyrikrát. Proti Slovanu hrala Žilina finále v rokoch 2011 a 2013, v oboch prípadoch tímu z hlavného mesta podľahla.

Hlasy po zápase

Stanislav Varga, tréner Banskej Bystrice: "Slovan vyhral zaslúžene. Zápas sa lámal v úvode pri prvých šanciach, mali sme jednu vyloženú, nepremenili sme ju a vzápätí Slovan skóroval. Síce sme vyrovnali, no hneď súper pridal aj druhý gól a už bolo prakticky rozhodnuté. Skonfrontovali sme sa so Slovanom v semifinále pohára, možno ak by sa hralo na jeden zápas, bolo by to iné, ale náš postup takto ďaleko v národnom pohári hodnotím pozitívne."

Darko Milanič, tréner Slovana: "Som spokojný s faktom, že sme vo finále pohára. To je najpodstatnejšia vec. V každom zápase je niečo, čo sa mi nepáči, no pokúšali sme sa hrať vo Zvolene dobre a nechať si zároveň energiu do ďalšieho stretnutia v lige. Vyšiel nám už prvý pohárový zápas, rovnako aj tento druhý, keďže sme rýchlo skórovali a odpovedali aj na domáci vyrovnávajúci gól. Druhý polčas sme zvládli. Tento duel bol pred ligovým s Dunajskou Stredou dôležitý, keďže ako každý, aj my máme určité svoje problémy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan pohodlne postúpil do finále, druholigista nemal žiadnu šancu