Dráma sa nekonala. Žilina zdolala Košice a je pred odvetou v dobrej pozícii

FC Košice - MŠK Žilina.
FC Košice - MŠK Žilina. (Zdroj: TASR/František Iván)
Sportnet, TASR|28. apr 2021 o 17:20 (aktualizované 28. apr 2021 o 18:47)

Odveta sa bude hrať v Žiline.

Slovnaft Cup - semifinále - 1. zápas

FC Košice - MŠK Žilina 2:4 (0:2)

Góly: 47. a 85. Pačinda - 41. a 65. Kaprálik, 28. Slebodník, 88. Bernát

Rozhodovali: Somoláni - Pozor, Roszbeck, bez kariet

/Zostavy a štatistiky si môžete pozrieť na tomto odkaze >>>/

KOŠICE. Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v stredajšom úvodnom semifinálovom zápase Slovenského pohára - Slovnaft Cupu na ihrisku FC Košice 4:2.

Odveta je na programe v utorok 4. mája v Žiline.

Od úvodu sa hralo v rýchlom tempe a nechýbali ani zaujímavé situácie. Domáci Karaš sa v 1. minúte snažil prelobovať brankára Belka, v snahe o gól však neuspel ani hlavičkujúci Gáll.

Hostia odpovedali únikom Kaprálika, ktorému v zakončení zabránil Jonec. Domáci sa snažili otvoriť skóre, dopustili sa však mnohých nepresností a réžiu zápasu postupne prevzali hostia.

V 28. minúte síce nevyšlo zakončenie Kaprálikovi, no ten následne uvoľnil Slebodníka, ktorý strelou k pravej žrdi prekonal Kiru - 0:1. V 41. minúte vyšiel hosťom ďalší brejk, v ktorom už Kaprálik nezaváhal - 0:2.

Košičania skorigovali stav krátko po zmene strán. Pavúk našiel centrom kapitána Pačindu, ktorý hlavičkou upravil na 1:2. Hostia sa zamerali na aktívnu obranu, z ktorej hrozili rýchlymi brejkami.

V 63. minúte ešte Kaprálik nedosiahol na prízemný center Javorčeka, no o dve minúty už tvrdou strelou nedal šancu Kirovi - 1:3. Žilinčania si bez väčších problémov držali dvojgólový náskok a naďalej hrozili košickej obrane. V 85. minúte vyšiel Košičanom brejk, v ktorom Pačinda prestrelil Belka.

Dráma sa však nekonala, gólová reakcia Žilinčanov prišla okamžite. Bernát sa uvoľnil v šestnástke, efektne si položil Kiru a upravil na konečných 2:4 z pohľadu domácich.

Hlasy po zápase

Jozef Vukušič, tréner FC Košice: "Nie je to výsledok, aký sme si želali. Najmä sme nechceli inkasovať toľko gólov. Myslím si, že sme nehrali zle. Dostávali sme sa do šancí, no v obrane sme sklamali. Dostali sme veľmi jednoduché góly.

Nevyriešili sme dlhé lopty za obranu a hráči súpera sa dostávali až pred nášho brankára. Škoda aj štvrtého gólu, výsledok 2:3 by bol predsa len iný. Žilina je jednoznačný favorit, potvrdil to aj dnes. Zápasy so Žilinou sú pre nás dobrý test."

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Tešíme sa, že sme zápas vyhrali o dva góly. Východiskovú pozíciu pred odvetou máme lepšiu. Košičania sa dvakrát vrátili do zápasu a tým nás trochu zaskočili. Boli sme na nich pripravení, mali sme rozbory ich hry.

Chceli sme oživiť naše mužstvo, dať priestor iným hráčom. Hráči, ktorí nastúpili, ukázali dobrú výkonnosť. S výsledkom som spokojný, v hre sme ešte videli nejaké nedostatky."

Erik Pačinda, kapitán a strelec oboch gólov Košíc: "Vedeli sme, že Žilina má silné, kombinačné a 'behavé' mužstvo. Na to sme sa pripravili. Žiaľ, darovali sme im góly. Máme ešte jeden zápas a verím, že sa ešte pobijeme o postup."

Adrián Kaprálik, strelec dvoch gólov Žiliny: "Myslím si, že štyri góly vonku sú dobrá vizitka. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa zohrali, ale po prvom góle sme sa do toho dostali. Moje góly boli výsledok spolupráce so spoluhráčmi, nebolo to iba o mne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dráma sa nekonala. Žilina zdolala Košice a je pred odvetou v dobrej pozícii