Ďalšie prekvapenie v Slovnaft Cupe. Druholigista padol na dedine (výsledky)

Futbalisti TJ Slavoj Boleráz.
Futbalisti TJ Slavoj Boleráz.
Ivan Mriška|22. aug 2023 o 19:43

Na programe boli tri zápasy Slovnaft Cupu.

BRATISLAVA. Malým klubom ponúka možnosť zažiariť. Spraviť historický výsledok.

Slovnaft Cup je jedinečný. Píše nevšedné príbehy, ktoré každý rok mapuje redakcia Futbalnetu.

V utorok sa hrali tri zápasy druhého kola.

Predseda: Boli sme nebezpeční

Ročník 2023/24 priniesol ďalšie veľké prekvapenie. Tento raz sa zrodilo v štvrtoligovom Boleráze, ktorý na domácom trávniku zdolal Púchov 3:1.

Boleráz je obec s dvetisíc obyvateľmi z okresu Trnava. Napriek tomu, že hrá len v krajskej súťaži, dokázala poraziť druhý tím druhej ligy.

Domáci vyhrávali v 13. minúte už 2:0, keď sa z dvoch penált presadil Dušan Dzíbela. V 20. minúte upravoval Marek Planeta na rozdiel triedy - 3:0.

Po zmene strán sa hostia snažili niečo s výsledkom urobiť, no zmohli sa len na skorigovanie stavu na 3:1. V 57. minúte sa presadil Timotej Vavrík.

Boleráz zdolal klub z druhej ligy po prvý raz v histórii.

"Je to veľký úspech, ale treba povedať, že sme vyhrali zaslúžene. Neviem, či nás hostia podcenili, ale od začiatku sme boli v šestnástke súpera mimoriadne nebezpeční a vypracovali sme si veľa šancí.

Po zmene strán sme si výsledok umnou hrou ustrážili a ideme oslavovať. Ďakujem všetkým hráčom za kvalitný výkon," nadšene pre Sportnet povedal predseda TJ Slavoj Boleráz Ľubomír Krišica.

V ďalšom kole čaká na Boleráz lepší z dvojice Horná Krupá/Beluša.

Boleráz je na svojom trávniku nebezpečný, v minulom ročníku potrápil víťaza Slovnaft Cupu FC Spartak Trnava, ktorému v druhom kole podľahol až na pokutové kopy. Po deväťdesiatich minútach bol stav 1:1.

Hamšíkovci idú ďalej

V ďalšom zápase potvrdila úlohu favorita Akadémia Mareka Hamšíka, ktorá v štvrtoligových Príbelciach vyhrala jasne 5:1. Príbelce v minulosti potrápili v pohári favoritov z najvyšších súťaží, no tento raz bolo o osude zápasu rozhodnuté už do prestávky.

V ďalšom kole vyzvú Hamšíkovci víťaza súboja Tatran Čierny Balog/Podbrezová.

Posledný zápas bol sviatkom pre futbalistov piatoligovych Tomášoviec, ktorí po prvý raz hostili súpera z druhej ligy. Domáci podali bojovný výkon, no na veľkého favorita nestačili.

Líder druhej ligy z Komárna vyhral 5:1 a v ďalšom kole vyzve lepšieho z dvojice Fiľakovo/Banská Štiavnica.

Slovnaft Cup - 1. kolo - 22. augusta:


Príbelce - Hamšík Academy Banská Bystrica 1:5 (0:4)

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Boleráz - Púchov 3:1 (3:0)

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Tomášovce - Komárno 1:5 (0:4)

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/


Pohárová súťaž bude mať v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojí dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ďalšie prekvapenie v Slovnaft Cupe. Druholigista padol na dedine (výsledky)