Slovenskú dvadsiatku čaká na turnaji v Salzburgu súboj o prvenstvo s Českom

Anton Tomko
Anton Tomko (Autor: TASR)
TASR|3. sep 2011 o 16:58

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov dosiahli v sobotu na medzinárodnom turnaji Red Bull Hockey Rookies Cup v rakúskom Salzburgu druhé víťazstvo.

Slováci si v nedeľu o 16:15 h zahrajú o celkové prvenstvo na turnaji proti reprezentantom Česka.

SALZBURG.

Zverenci trénera Antona Tomka zdolali popredný švédsky juniorský tím Färjestad BK 3:1 a v nedeľu si o 16:15 h zahrajú o celkové prvenstvo proti reprezentantom Česka.

SLOVENSKO 20 - U20 Färjestad BK 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly SR 20: Bubela, Jakúbek, Šimčák. Vylúčení 9:6, presilovky 1:1, oslabenia 1:0.

Anton Tomko, tréner SR 20: Všetky doterajšie zápasy na turnaji boli vyrovnané. Dnes sme využili viac príležitostí, ako v piatkovom zápase so Švajčiarmi. Boli sme trpezlivejší, hráči sa snažili dodržiavať taktiku, ktorú sme si zvolili. Po dvoch tretinách sme viedli o gól a v záverečnej časti sme pridali druhý gól a následne aj tretí. Mali sme hru pod kontrolou. Švédi na konci stretnutia už len v presilovke znížili. Trochu ma mrzí, že opäť mali na nás rozhodcovia prísnejší meter a mali sme až deviatich vylúčených hráčov... Víťazstvo nás samozrejme teší. Výkony nie sú ešte stopercentné, ale hráči sa snažia. Hrali sme dnes v určitom systéme z pohľadu medzinárodného hokeja a hráči plnili naše pokyny, hrali zodpovednejšie. Stále je to len príprava na sezónu, ale máme možnosť sledovať hráčov v rôznych herných situáciách, vidíme, ako reagujú na zmeny systému hry, ako sa mu prispôsobujú. Zajtra nás čaká záverečný zápas na turnaji, ktorý bude vlastne finálovým. Verím, že naši hráči k nemu pristúpia zodpovedne a odovzdajú na ľade maximum."

Zdroj: SZĽH

Nachádzate sa tu:
Domov