Slováci sa cítili ako po prehre. Strelec gólu bol dojatý: To sa nedá opísať

Sklamaní slovenskí reprezentanti po zápase s Talianskom na ME v malom futbale 2022 (EMF EURO).
Sklamaní slovenskí reprezentanti po zápase s Talianskom na ME v malom futbale 2022 (EMF EURO). (Autor: EMF EURO 2022)
Daniel Dedina|5. jún 2022 o 22:05

Slováci postup zatiaľ nespečatili. Inkasovali v úplnom závere.

KOŠICE. V zápase síce nevyšli bodovo naprázdno, ale cítili sa ako po prehre. Slovenská reprezentácia v malom futbale remizovala v druhom vystúpení na domácich majstrovstvách Európy s Talianskom 1:1.

O výhru prišli Slováci v poslednej minúte zápasu, po nedorozumení brankára Kapraľa so spoluhráčom Dzíbelom. Vo vzduchu ich prehlavičkoval Talian Ugas.

„Jedna nula je veľmi nebezpečný výsledok. Ak to tak je, musíme tomu prispôsobiť spôsob hry a my sme to posledné tri-štyri minúty neurobili. Lacné lopty sme odovzdali súperovi, ktorý z náhodne nakopnutej lopty vyťažil po našej hrubej chybe gól,“ hodnotil tréner Slovenska Ladislav Borbély.

Rodina cestovala stovky kilometrov

Slováci vstúpili do šampionátu výhrou nad Belgickom 2:0. Taliani podľahli Poľsku 1:4. Hoci v klasickom futbale patria medzi svetovú špičku, v jeho zmenšenej podobe veľké obavy nevzbudzovali. Do zápasu proti Slovensku nastúpili len s desiatimi hráčmi na súpiske.

Ako outsider podali snaživý výkon a v závere v ich tábore vytryskla obrovská radosť. „Súper si remízu za obetavosť a celozápasovú snahu zaslúžil,“ priznal Borbély.

Jeho zverenci rovnako ako deň predtým v prvom polčase neskórovali. Presadili sa až po necelých desiatich minútach druhého polčasu. Úspešným strelcom bol Adam Bombicz.

„Mám v sebe strašné emócie. Dúfal som, že vyhráme a spečatíme postup zo skupiny. Šanca je obrovská, ale mrzí ma, že sme to nedotiahli do víťazného konca,“ vravel Bombicz, ktorý po svojom góle predviedol euforický šprint na opačný koniec ihriska v košickej Steel aréne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Slováci sa cítili ako po prehre. Strelec gólu bol dojatý: To sa nedá opísať