Švajčiarsko na MS v hokeji 2023
Švajčiarsko
MS v hokeji 2023
18.05.2023, Skupina B
4 - 2
1:0, 1:2, 2:0
Slovensko na MS v hokeji 2023
Slovensko

Od Pánika a Hudáčka očakávate viac. S najlepšou známkou opäť brankár

Brankár Samuel Hlavaj inkasuje gól v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2023.
Brankár Samuel Hlavaj inkasuje gól v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Sportnet|19. máj 2023 o 10:55

Ako ste zhodnotili slovenských hokejistov v zápase proti Švajčiarsku?

RIGA. Slovenskí reprezentanti vo svojom štvrtom vystúpení na MS v hokeji 2023 podľahli Švajčiarsku. Po dobrom boji prehrali 2:4.

Aj po tomto dueli mali čitatelia Sportnetu možnosť oznámkovať hokejistov. Medzi hlasmi pre jednotlivých hráčov bol veľký rozdiel. Najnižšia známka bola 4,6, najvyššia 9,4.

Výkony viacerých hráčov sklamali. Celkovo udelili fanúšikovia po tomto zápase najnižšie body.

Najlepšie obstál Samuel Hlavaj. Aj v treťom dueli za sebou dostal najvyššiu známku brankár. Skvelých 9,4 bodov dostal za to, že slovenský tím držal dlho v hre. Pripísal si 32 zákrokov a inkasoval trikrát.

Obrana v dueli neexcelovala. Švajčiari Slovákov viackrát zavreli v pásme a držali puk na svojich hokejkách. Každý zadák slovenského tímu dostal od fanúšikov známku v rozpätí 5 až 6 bodov.

Najlepšie obstál František Gajdoš, získal 6 bodov. Najhoršie dopadol Michal Ivan. Práve od neho sa odrazil puk do brány Samuela Hlavaj a dal Švajčiarom vedenie 3:2. Za svoj výkon dostal 5,1 bodov.

V zápase odohral najviac opäť najmladší hráč tímu Šimon Nemec. Na ľade strávil takmer 24 minút, dostal známku 5,8.

Druhým najlepším Slovákom v zápase bol po Hlavajovi Pavol Regenda. Strelec druhého gólu bol akčný a dravý, získal 7,3 bodov.

Strelec prvého gólu, Andrej Kudrna, získal za svoj prvý zápas na tohtoročných MS 6,9 bodov. Prvý zápas to bol aj pre Mária Luntera, ktorý dostal rovných 5 bodov.

Viac ako šesť bodov zinkasovali aj Miloš Kelemen a Matúš Sukeľ.

Na opačnom konci hlasovania figuruje Richard Pánik. So známkou 4,6 získal vôbec najmenej bodov spomedzi Slovákov počas celého doterajšieho priebehu MS. V zápase mal síce asistenciu, ale od neho ako lídra sa očakáva viac.

Podobne bol na tom Libor Hudáček, ktorý s hodnotením 4,7 obstál len o máličko lepšie. Jeho kreatívne ruky vedia tvoriť, ale často strácal puk a dostával vlastný tím do nebezpečenstva.

Pozrite si kompletné výsledky hlasovania:


Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Od Pánika a Hudáčka očakávate viac. S najlepšou známkou opäť brankár