Slovensko získalo v Riu ďalšie zlato. Len ťažko hľadám slová, tvrdí tréner

Takto vyzerá radosť.
Takto vyzerá radosť. (Autor: facebook/Slovenský paralympijský zväz)
SITA|12. sep 2016 o 20:16

Ide vôbec o prvú medailu pre Slovensko v boccii na PH v histórii.

Výsledky pondelkových vystúpení Slovákov na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro:

BOCCIA 

páry BC4 - finále: Slovensko (Róbert Ďurkovič, Michaela Balcová, Samuel Andrejčík) - Brazília 4:2 (0:2, 2:0, 1:0, 1:0)

JAZDECTVO

skupina 1a - team test: Katarína Jobbágyová, valach Sterngreifer (SR) 60,565 bodu

STREĽBA

MUŽI

ľubovoľná malokalibrovka 3x40 - kvalifikácia: 1. Laslo Suranji (Srb.) 1165 bodov - paralympijský rekord, … 14. Radoslav Malenovský 1135, 21. Jozef Široký (obaja SR) 1100 - obaja nepostúpili do finále

RIO DE JANEIRO. Slovensko získalo na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro ďalšiu medailu, postaral sa o ňu tím boccistov v párovej súťaži kategórie BC4. Zostava Michaela Balcová, Samuel Andrejčík a nehrajúci Róbert Ďurkovič vo finálovom súboji zdolali domácich reprezentantov 4:2.

"Podarilo sa nám dosiahnuť neuveriteľný úspech, len veľmi ťažko hľadám slová. Športovci urobili všetko, na čom sme sa dohodli. Bojovali až do konca, nevzdali ani jednu loptu a výsledok sa dostavil. Turnaj sme začali prehrou s Angličanmi, no potom sme ťahali šnúru víťazstiev," povedal po dramatickom finálovom súboj tréner tímu Martin Gabko.

Ide vôbec o prvú medailu pre Slovensko v boccii na PH v histórii. Vo vyrovnanom prvom ende získali domáci Brazílčania dva body, o čom muselo rozhodnúť až premeranie rozhodkyne. V druhom sa Slovákom podarilo vyrovnať a druhá polovica duelu sa začínala prakticky od začiatku.

Tretí bod pre slovenskú dvojicu zabezpečil vynikajúci úsudok Samuela Andrejčíka o nepokračovaní v ende, o bode rozhodlo dlhé premeriavanie vzdialenosti. V poslednom ende sa Brazílii nedarilo a Slovákom na bod stačili len dve lopty. Domáci v Riu obhajovali zlato z ostatných dvoch paralympiád.

V športovej streľbe sa nedarilo slovenským mužom, keď obaja zostali pred bránami finále v ľubovoľnej malokalibrovke 3x40.

Radoslav Malenovský so ziskom 1135 bodov obsadil v kvalifikácii štrnástu pozíciu a najstaršieho člena slovenskej výpravy 70-ročného Jozefa Širokého s výkonom 1100 bodov klasifikovali na 21. priečke.

V pondelok sa vo svojej úvodnej súťaži z troch predstavila v jazdeckom areáli Katarína Jobbágyová na valachovi Sterngreiferovi, za svoj výkon dostala 60,565 bodu a v priebežnom hodnotení team testu skupiny 1a je mimo elitnej desiatky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovensko získalo v Riu ďalšie zlato. Len ťažko hľadám slová, tvrdí tréner