Slovensko na MS v hokeji 2023
Slovensko
MS v hokeji 2023
15.05.2023, Skupina B
1 - 2
1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1
Sam. nájazdy, 2:3
Kanada na MS v hokeji 2023
Kanada

Hlavaj s najlepším hodnotením, známku Hudáčka ovplyvnil faul

Samuel Hlavaj (vľavo) a Adan Fantilli v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023.
Samuel Hlavaj (vľavo) a Adan Fantilli v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Sportnet|16. máj 2023 o 11:55

Ako ste zhodnotili slovenských hokejistov v zápase proti Kanade?

RIGA. Slovenskí reprezentanti vo svojom treťom vystúpení na MS v hokeji 2023 vybojovali cenný bod proti favoritovi z Kanady. Prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch.

Za veľkú snahu a obetavosť dostali zverenci Craiga Ramsayho v hlasovaní od čitateľov Sportnetu vysoké známky.

Hrdina zápasu bol jednoznačný. Brankár Samuel Hlavaj inkasoval len raz, zastavil 42 striel súpera. V nájazdoch ho Kanaďania prekonali trikrát z ôsmich pokusov.

Od fanúšikov dostal známku skvelých 9,7 bodu z maximálneho počtu 10. Je to vôbec najvyššia známku akú hráč Slovenska v doterajšom priebehu MS dostal.

Druhý najlepší hráč podľa hodnotenia fanúšikov možno viacerých prekvapí, je ním obranca Mário Grman, získal 8,5 bodu.

Grman neexceloval v ofenzívnej hre, ale bol dôležitou súčasťou oslabení, ktorých hralo Slovensko proti Kanade až až. Práve on viackrát obetavo blokoval strely a dopomohol tomu, že Slováci z ôsmich oslabení neinkasovali ani raz.

Čitatelia ocenili viacero obrancov. Tradične dobrý bol Patrik Koch (8,4), v debute na tomto turnaji zaujal aj Šimon Nemec (8,3).

Aj keď pri prvom góle súpera spravil chybu, často ukazoval svoju hernú inteligenciu a bol najvyťažovanejším Slovákom v zápase, odohral vyše 23 minút.

Solídnu známku 8,2 bodu dostal ďalší mladík Samuel Kňažko.

Spomedzi útočníkov fanúšikovia ocenili najmä troch hráčov. Hrivík, Sukeľ a Chromiak dostali zhodne po 8,4 bodu.

Práve Hrivík bol uprostred krásnej gólovej akcie Slovenska, ktorú zakončil Peter Cehlárik. Strelec gólu zápas nedohral, získal taktiež vysokú známku 8,1.

Tretím hráčom pri krásnej gólovej kombinácii bol Libor Hudáček. Podobne ako Rosandič proti Česku, Hudáček bol proti Kanade kontroverzným hráčom.

Dokým hral, patril k najlepším hráčom Slovenska a po brankárovi Hlavajovi bol možno vôbec najlepší. Dostával sa do šancí aj ich tvoril.

Na konci druhej tretiny sa ale nechal vylúčil za tvrdé narazenie súpera na mantinel. Zákrok znamenal päťminútové vylúčenie a koniec zápasu.

Tento faul ovplyvnil aj hlasovanie fanúšikov. Hudáček získal 7,4 bodu, menej z útočníkov mali len hráči štvrtého útoku Lantoši a Okuliar (7,3).

Viac ako osem bodov získal okrem už vyššie spomenutých útočníkov aj Richard Pánik. Aktívny korčuliar a jeden z dvoch úspešných exekútorov počas nájazdov získal 8,1 bodu.

Spomedzi všetkých hráčov slovenského tímu mal najmenšiu známku mladý obranca František Gajdoš. Čitatelia ho priemerne ohodnotili za 7,2. Treba ale povedať, že v zápase odohral len tri minúty a 33 sekúnd.

Pozrite si kompletné výsledky hlasovania:


Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Hlavaj s najlepším hodnotením, známku Hudáčka ovplyvnil faul