Lopušanová strelila Češkám dva krásne góly, na výhru Sloveniek to ale nestačilo

Nela Lopušanová v zápase proti Česku na MS v hokeji do 18 rokov.
Nela Lopušanová v zápase proti Česku na MS v hokeji do 18 rokov. (Autor: hockeyslovakia.sk)
Sportnet, TASR|14. jan 2023 o 14:20 (aktualizované 14. jan 2023 o 17:20)

Slovensko dnes nestačilo na Česko v zápase o 5. miesto na MS v hokeji žien do 18 rokov 2023. Pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji žien do 18 rokov 2023 - o 5. miesto

Česko - Slovensko 6:3 (4:0, 1:1, 1:2)

Góly: 1. Šapovalivová (Vaníčková, Hotová), 1. Brichová, 2. Prošková (Wojnarová), 9. Vocetková (Narovcová, Čabelová), 34. Prošková (Čabelová), 52. Šapovalivová (Plosová, Slavíčková) – 38. Lopušanová (Tóthová), 55. Lopušanová (Tóthová), 55. Blichová (Lacková).

Rozhodovali: Henrikssonová (Švéd.), Kurodaová (Jap.) – Buttová (Nem.), Kostersová (Hol.), vylúčené: 4:1 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 146 divákov.

Česko: Dalecká – Hotová, Vaníčková, Slavíčková, Narovcová, Velinská, Wojnarová, Mazancová – Šapovalivová, Plosová, Matějová – Juříčková, Brichová, Malicka – Vocetková, Čabelová, Prošková – Hračová, Příhodová

Slovensko: Debnárová (9. Kubániová) - Macková, Krákorová, Sternová, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková - Lopušanová, Dobiašová, Tóthová - Lacková, Jancsóová, Blichová - Juríková, Beňáková, Taricsová - Nogová, Donovalová, Paulínyová

ÖSTERSUND. Slovenské hokejistky na MS žien do 18 rokov vo švédskom Östersunde obsadili konečné 6. miesto. Rozhodla o tom ich sobotňajšia prehra 3:6 s Českom.

Slovenkám absolútne nevyšiel vstup do zápasu. Už po dvoch minútach prehrávali 0:3.

VIDEO: Nela Lopušanová a jej prvý gól proti Česku

V druhej tretine sa za stavu 0:5 dokázala opäť presadiť slovenská kométa Nela Lopušanová.

Obhodila si brániacu súperku a hoci jej prvú strelu brankára vyrazila, talentovaná Slovenka dokázala puk sklepnúť do brány.

V záverečnej dvadsaťminútovke si české hokejisti držali pohodlný náskok, ktorý ešte dokázali zvýšiť po góle Šapovalivovej.

Slovenky však dokázali znížiť, keď sa opäť presadila Lopušanová a následne Blichová, no napokon po prehre 3:6 skončili na šampionáte na 6. mieste.

VIDEO: Druhý gól Lopušanovej v zápase

Hlas po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Slovenska: "Doplatili sme na absolútne zlý začiatok duelu. V úvodných dvoch minútach sme inkasovali trikrát. Po prvých dvoch striedaniach a dvoch góloch sme si vzali oddychový čas, ale na ľad prišla tretia formácia a takisto dostala gól. Samozrejme, takýto vývoj sa podpísal na psychike hráčok. Ťažšie sme sa rozbiehali a spokojnosť môžem vyjadriť iba s treťou tretinou, v ktorej sme aspoň skorigovali nepriaznivý výsledok."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lopušanová strelila Češkám dva krásne góly, na výhru Sloveniek to ale nestačilo