Vavro bol ako skala, Lobotka povýšil štatistiky do dokonalosti (hodnotenie)

Stanislav Lobotka (vľavo), Smail Prevljak (v strede) a Norbert Gyömbér v zápase Slovensko - Bosna a Hercegovina v kvalifikácii EURO 2024.
Stanislav Lobotka (vľavo), Smail Prevljak (v strede) a Norbert Gyömbér v zápase Slovensko - Bosna a Hercegovina v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|27. mar 2023 o 00:28

Hodnotíme výkony slovenských futbalistov v zápase proti Bosne a Hercegovine.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovenska zvíťazili v zápase kvalifikácie EURO 2024 v Bratislave nad Bosnou a Hercegovinou 2:0.

Taliansky tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona sa na šiesty pokus dočkal triumfu.

Ako v zápase obstáli Slováci? Ich výkony hodnotíme známkami od 1 po 10. Jednotka predstavuje najnižšiu známku, desiatka najvyššiu.

Martin Dúbravka - 6,5

Z pohľadu brankára má za sebou výborný štart do kvalifikácie. V druhom zápase si pripísal druhé čisté konto. Hoci súper po prestávke zvýšil aktivitu, veľa roboty nemal, smerovala naňho jediná strela.

Veľmi dobre spolupracoval s obranou, pri rozohrávke si berie na seba pomerne veľké sústo. Tentoraz mal pri nej viac strát, než je uňho zvykom.

Peter Pekarík – 6

Obstál lepšie ako v zápase proti Luxembursku. Pôsobil istejšie, svoju stranu zavrel, mal podstatne vyššiu úspešnosť prihrávok.

Jeho vklad do ofenzívy už nie je taký veľký ako v minulosti, napriek tomu mohol skórovať. V druhom polčase bombou vyprášil rukavice brankára Šehiča.

Norbert Gyömbér – 6

V stopérskej dvojici nastúpil premiérovo s Denisom Vavrom. Súbojovo bol na tom veľmi dobre, dokázal predskočiť hráčov súpera, s priaznivo sa vyvíjajúcim skóre jeho sebavedomie rástlo.

Pri vyloženej šanci Demiroviča nestihol zachytiť jeho nábeh. Absentuje uňho kvalitnejšia rozohrávka, čo niekoľkokrát potvrdil. Mal až pätnásť strát lopty, čo je na stopéra vysoké číslo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vavro bol ako skala, Lobotka povýšil štatistiky do dokonalosti (hodnotenie)