Slovenskí juniorskí tenisti potvrdili, že patria medzi špičku

Slovenskí medailisti z olympijských hier mládeže v Singapure. Zľava Filip Horanský (bronz vo štvorhre), Jana Čepelová (bronz vo dvojhre a striebro vo štvorhre), Chantal Škamlová (striebro vo štvorhre) a Jozef Kovalík (bronz vo štvorhre).
Slovenskí medailisti z olympijských hier mládeže v Singapure. Zľava Filip Horanský (bronz vo štvorhre), Jana Čepelová (bronz vo dvojhre a striebro vo štvorhre), Chantal Škamlová (striebro vo štvorhre) a Jozef Kovalík (bronz vo štvorhre). (Autor: SITA)
Tomáš Prokop|23. aug 2010 o 14:45

Slovenskí tenisoví reprezentanti získali na olympijských hrách mládeže v Singapure tri medaily. Jednu striebornú a dve bronzové.

BRATISLAVA. Medzi juniorskými tenistami má Slovensko špičkových hráčov. Potvrdil to olympijský turnaj na mládežníckych hrách v Singapure, kde získali mladí tenisti tri medaily, dve bronzové, jednu striebornú.

Bronzové medaily získali vo štvorhre 17­roční Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom a Jana Čepelová vo dvojhre. Tá vo štvohre pridala spolu so 16­ročnou Chantal Škamlovou striebro.

„Pred odletom do Singapuru sme počítali s tým, že tenisti budú patriť medzi najlepších, ale tri medaily sme nečakali. Je to veľký úspech a skvelá prezentácia pre náš tenis," chválil mladých hráčov prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

Hrať na istotu sa vypomstilo

Silu tenisového turnaja na olympiáde znásobil hlavný tréner našich reprezentantov Peter Huber, ktorý je aj osobným trénerom Čepelovej.

„V Singapure štartovala celá špička juniorského tenisu. Turnaj bol zaradený do kategórie A podobne ako grandslamové podujatia. Všetkých hráčov musím pochváliť, ako k reprezentácii pristúpili, a preto sa dostavili výsledky."

Najúspešnejšou reprezentantkou bola Jana Čepelová, ktorá získala ako jediná dve medaily. „Mrzí nás, že sme vo štvorhre nezískali zlato, lebo sme k nemu boli blízko, ale aj toto je výborné," skonštatovala Košičanka.

„Vo dvojhre som zasa viedla v semifinále nad Ruskou Dariou Gavrilovovou 1:0 na sety a 5:3 v druhom, no po tom som začala hrať príliš na istotu, čo sa mi vypomstilo."

Premotivovaný Horanský

Po turnaji sa v juniorskom svetovom rebríčku posunula na 10. miesto. Tréner Huber naznačil, že ak by uspela vo dvojhre, mohla sa posunúť na post svetovej jednotky.

K Čepelovej sa pridala aj jej deblová partnerka, s ktorou vyhrali štvorhru na Australian Open.

„Turnaj bol výborný, konkurencia bola najlepšia, aká mohla byť. Strieborné medaily sú skvelým ocenením," dodala Škamlová, ktorú trénuje bývalá reprezentantka Martina Suchá.

Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom získali vo štvorhre bronz. Pred turnajom sa výsledky čakali najmä od Horanského.

„Osobne ma mrzí dvojhra, bol som až príliš premotivovaný, s čím som sa nedokázal vyrovnať. Vo štvorhre to bolo o inom. Teší ma, že spolupráca s Jojom začína fungovať. Naša súhra vyzerala konečne miestami, ako má pri debli, a nie, že hrajú spolu len dvaja singlisti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenskí juniorskí tenisti potvrdili, že patria medzi špičku