Slovenská tenistka: Som smutná, že robím tento nespravodlivý šport

Škamlová sa vyjadrila na margo zistení, ktoré odhalila hackerská skupina Fancy Bear.
Škamlová sa vyjadrila na margo zistení, ktoré odhalila hackerská skupina Fancy Bear. (Autor: facebook.com/ChantalSkamlovaOfficial)
SITA|15. sep 2016 o 17:44

Mladá Slovenka reagovala na zverejnené informácie z databázy WADA.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Chantal Škamlová sa cíti otrávene z informácii, o ktorých sa dozvedela. Uviedla to pri svojom facebookovom statuse.

"Som smutná, že robím tento nespravodlivý šport, v ktorom musíte brať doping, aby ste boli medzi najlepšími. Úcta všetkým, ktorí sa usilujú a tvrdo pracujú čistými a férovými metódami!!!" napísala Škamlová v rovnaký deň, ako hekerská skupina Fancy Bear po kyberútoku zverejnila dôverné informácie z databázy Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

Prvá vlna sa z tenistiek týkala amerických sestier Sereny a Venus Williamsových, druhá kolekcia aj Češky Petry Kvitovej a Američanky Bethanie Mattekovej-Sandsovej.

Zverejnenie neposkytlo žiadny dôkaz o prípadnom nekalom konaní, prinieslo len potvrdenie všeobecnej znalosti o terapeutických výnimkách, ktoré po posúdení zdravotného stavu jednotlivých športovcov nezávislými lekármi umožňujú využívať pri liečbe aj látky zo zoznamu inak zakázaných.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Banskej Bystrice Škamlová figuruje na 361. mieste vo svetovom rebríčku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenská tenistka: Som smutná, že robím tento nespravodlivý šport