Slovenská snoubordistka bude opäť štartovať na prestížnom podujatí

Klaudia Medlová.
Klaudia Medlová. (Autor: TASR)
TASR|23. nov 2016 o 16:31

Klaudia Medlová súťažila na slávnych X Games aj vlani. Pri premiére obsadila siedme miesto.

ALPENSIA. Klaudia Medlová si po roku zopakuje účasť na prestížnych X Games. Slovenskú snoubordistku oslovili priamo organizátori a poslali jej pozvánku na podujatie, ktoré sa uskutoční 23. a 29. januára 2017 v coloradskom stredisku Aspen.

Medlová bude štartovať v jednej z jej dvoch obľúbených disciplín - slopestyle. TASR informoval Medlovej tréner Marek Hliničan.

"Klaudia dostala osobnú pozvánku na najprestížnejšie svetové podujatie s dvadsaťročnou tradíciou, na ktoré pozývajú len najlepších športovcov sveta venujúcich sa extrémnym športom," uvádza sa v stanovisku úseku snoubordingu Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA).

"Medzi sedmičkou pozvaných snoubordistiek bude napríklad olympijská šampiónka Jamie Andersonová alebo nórska hviezda Silje Norendalová. Chýbať nebude minuloročná víťazka X-Games Kanaďanka Spencer O'Brienová."

Vlani na X Games obsadila Medlová pri svojej premiére siedmu priečku.

Momentálne sa dvadsaťtriročná olympijská nádej pre hry v Pjongčangu chystá na prvé preteky v novej sezóne v kórejskej Alpensii, kde sa v rámci seriálu Svetového pohára FIS predstaví spolu so sestrou Zuzanou v Big Air.

Aj takéto kúsky v minulej sezóne predvádzala Klaudia Medlová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovenská snoubordistka bude opäť štartovať na prestížnom podujatí