Slovan vyhrával 4:3 v 59. minúte. Nižnekamsk otočil za 39 sekúnd

Pred bránkou Jaroslava Janusa bolo rušno.
Pred bránkou Jaroslava Janusa bolo rušno. (Autor: TASR)
Sportnet|24. dec 2014 o 13:00

Hokejisti Slovana ešte začiatkom 59. minúty vyhrávali 4:3, napokon prehrali 4:6.

KHL - streda

Slovan - Nižnekamsk 4:6 (0:1, 1:1, 3:4)

Góly: 24. Tičar (Vondrka, Jeglič), 45. Netík (Tičar, Jeglič), 46. L. Nagy (V. Nedorost, C. Barker), 50. Surový - 11. Polygalov (Milovzorov, Ivanov), 36. Anderson (Ivanov, Milovzorov), 42. A. Nikulin, 59. Sexton, 59. Sexton (Pujacs), 60. Milozorov (Jevsejenkov)

Vylúčení: 10:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Beľajev - Metaľnikov, Sirotkin, 10 055 divákov.

Slovan: Janus - Luža, Sersen, C. Barker, Starosta, Štajnoch, L. Kozák - Netík, Tičar, Jeglič - Bartovič, V. Nedorost, L. Nagy - L. Hudáček, Murley, Vondrka - A. Šťastný, Surový, Ölvecký

Nižnekamsk: Sudnicin - Riasenskij, Berezin, Jevsejenkov, Pujacs, Kosmačov, Kalašnikov - Milovzorov, Polygalov, Ivanov - Grigorenko, Anderson, Sexton - Zdunov, A. Nikulin, Rybin


BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava nedali svojim fanúšikom v KHL bodový dar pod stromček, pred vypredanou Slovnaft Arenou prehrali na Štedrý deň s Neftechimikom Nižnekamsk 4:6.

Hostia boli najmä na začiatku aktívnejší a najmä dôraznejší pred bránkou. Domáci prehrávali 0:1 i 1:3, ale dokázali vyrovnať na 3:3.

Slovan potom viedol 4:3, ale Sexton dvoma gólmi v predposlednej minúte strhol výhru na stranu Nižnekamska.

Bratislavčania nastúpili na zápas už s novými obrancami Camom Barkerom a Lukášom Kozákom a predstavili aj novú kolekciu červených vianočných dresov.

Slovanu nevyšiel vo vianočnom týždni podľa predstáv ani druhý domáci duel. Na play-off naďalej stráca štyri body. V piatok vyvrcholí domáca decembrová séria bratislavského tímu súbojom s SKA Petrohrad.

Povedali po zápase

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Bolí ma z toho srdce, prehrať takto zápas pred plným domom... Ťažko sa mi hľadajú slová po takejto prehre. V prvej i druhej tretine sme začali slabšie, gólovo sme sa začali presadzovať, až keď sme stiahli hru na tri pätorky. Mali sme tento zápas vyhrať a vybudovať si sebavedomie do ďalších stretnutí. V závere nás delilo od výhry pár minút, prišlo však pár chýb, po ktorých sme inkasovali... Nebudem za to nikoho viniť a menovať hráčov, hokej je tímový šport, musíme sa z toho poučiť."

Vladimir Krikunov, tréner Neftechimiku: "Ďakujem mojím hráčom, že sa im podarilo otočiť zápas a nakoniec zvíťaziť. Bol to pre nás náročný duel, mali sme viacerých zranených a chorých hráčov. Zápas bol pre divákov zaujímavý, pre trénerov to bolo trochu ťažšie."

Václav Nedorost, útočník Slovana: "Bolo to zaujímavé spestrenie Štedrého dňa, škoda, že sme si tým koncom stretnutia pokazili náladu. Čo sme tam predviedli... Musíme na to zabudnúť a teraz sa venovať na sviatky doma deťom."

Milan Bartovič, kapitán Slovana: "Myslím si, že 58 minút to bol z našej strany výborný zápas. Za stavu 1:3 nik neprestával veriť, bojovali sme a otočili sme to. V poslednej minúte a pol sme však dostali tri góly. Ťažko sa to hodnotí. Veľmi sme chceli, aby to na Vianoce dobre dopadlo a vytvorili si peknú sviatočnú náladu. Nevyšlo to, je to kruté. Posledné minúty nám náladu veľmi zhoršili."

Online prenos

60. min - Zápas sa skončil.

60. min - Nižnekamsk strelil gól. Pri záverečnej hre domácich bez brankára určil konečné skóre strelou do prázdnej bránky Milovzorov.

59. min - Nižnekamsk strelil gól. V priebehu 39 sekúnd otočil skóre stretnutia na stranu hostí Sexton, ktorý si zobral puk v strednom pásme a Janusa prekonal blafákom.

59. min - Nižnekamsk strelil gól. Na lavičke hosťujúceho tímu zostal brankár Sudnicin, hru 6 na 5 využil tvrdou strelou od modrej čiary Sexton.

55. min - Nasleduje posledná pätminútovka riadneho hracieho času. Slovan sa práve ubránil oslabovke.

50. min - Slovan strelil gól. Potvrdila ho však až niekoľkominútová analýza videorozhodcu. Ten rozhodol, že po dorážkach Vondrku a Surového sa puk nachádzal za bránkovou čiarou.

47. min - Radosť domácich nemusela trvať dlho, to by ale Nikulin musel uspieť v samostatnom nájazde proti Janusovi.

46. min - Slovan strelil gól. A po ďalších 49 sekundách je vyrovnané. Ladislav Nagy si nakorčuľoval medzi kruhy a strelou z otočky rozsjasal vypredanú Slovnaft arénu.

45. min - Slovan strelil gól. Kontaktný gól sa podarilo streliť Tomášovi Netíkovi, ktorého perfektnou prihrávkou z rohu klziska našiel pred bránkou Jeglič.

42. min - Nižnekamsk strelil gól. Štajnochovi sa nepodarilo vyhodiť puk do bezpečia, nastrelil iba Nikulina. Center tretieho útoku hostí následne strelou pomedzi Štajnochove korčule poslal hostí do dvojgólového vedenia.

41. min - Začala sa tretia tretina.

II. tretina

40. min - Skončila sa druhá tretina. V jej závere Slovan prežil oslabovku pri vylúčení Šťastného.

36. min - Nižnekamsk strelil gól. Rozháraná druhá tretina priniesla aj druhý gól. Ivanov výbornými kľučkami a zakončením vytvoril priestor pre Andersona, ktorý dorazil puk do poloprázdnej bránky.

34. min - Počas série viacerých vylúčení sa hralo rôzne - Slovan 4 na 3, 4 na 4, hostia 4 na 3 a napokon aj krátko 5 na 3, stav je však stále nezmenený.

31. min - Slovan po vylúčení Bartoviča (dostal trest na 2+2 min) prežil ako dvadsaťsekundovú oslabovku o dvoch hráčov. Nasledujúcu dlhočiznú oslabovku o jedného hráča ale "zrušil" Ladislav Nagy, ktorého hostia faulovali.

28. min - Po aktivite Slovana sa k slovu dostali aj hostia, Milovzorov ale blafákom pri avizovanom vylúčení Ivanova nezakončil dostatočne razantne.

24. min - Slovan strelil gól. Domáci hrali v úvode druhej tretiny presilovku, no skórovali až pár sekúnd po jej skončení. V pravom kruhu sa po Vondrkovej prihrávke ocitol osamotený Tičar, ktorý presnou strelou prekonal Sudnicina.

21. min - Začala sa druhá tretina.

I. tretina

20. min - Skončila sa prvá tretina. V jej záverečnej päťminútovke si Slovan vytvoril tlak, ktorý vyústil do presilovky. V nej mal veľkú šancu Hudáček, v poslednej chvíli mu ale výborným zákrokom vypichol puk Kosmačjov.

15. min - Slovan prvýkrát vážnejšie ohrozil brankára hostí Sudnicina. Hudáček si stiahol Lužovu prihrávku, no blafák na brankára mu nevyšiel.

11. min - Nižnekamsk strelil gól. A treba povedať, že zaslúžene. Milovzorov za bránkou miešal puk, až našiel voľného Polygalova, ktorý strelou z prvej prestrelil Janusa.

9. min - Hostia sú lepší. Najprv Janus zmaril šancu Kalašnikova v nájazde, o pár desiatok sekúnd neskôr zastavil strely aj Milovzorova a Polygalova.

7. min - Slovan prežil oslabovku pri vylúčení Michal Vondrku, najväčšiu šancu hostí v poslednej chvíli výborným obranným zákrokom zmaril Sersen.

5. min - Úvodné minúty nepriniesli tutovku ani na jednej strane, nebezpečná však bola tečovaná Sersenova strela, ktorá skončila tesne vedľa bránky hostí. Celkovo sú zatiaľ aktívnejší hokejisti Nižnekamska.

1. min - Zápas sa začal. Slovan nastúpil s dvomi novými hráčmi - obrancami Camom Barkerom a Lukášom Kozákom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan vyhrával 4:3 v 59. minúte. Nižnekamsk otočil za 39 sekúnd