Weiss si zhlboka povzdychol a zdvihol plecia. Bol to strop?

Tréner Vladimír Weiss.
Tréner Vladimír Weiss. (Autor: TASR)
Pavol Spál|26. nov 2021 o 01:46

Slovan sa postaral o slovenský rekord, ktorý skresľuje.

BRATISLAVA. Tréner Vladimír Weiss si po jednej z otázok novinára zhlboka povzdychol. Dlhšie sa zamyslel a zdvihol obočie i plecia. 

„Snažili sme sa, otázka je, či to bol náš strop v danej chvíli,“ zamýšľal sa Weiss.

Jeho Slovan vo štvrtok v rámci predposledného kola Európskej konferenčnej ligy doma uhral bezgólovú remízu s PAOK Solún. 

Ak by Slovan vyhral, tak mohol postúpiť minimálne do baráže. Bolo v jeho silách pokoriť finančne silnejší PAOK? 

„Pri lepšom dni sme ich dnes mohli zdolať, ale nepresadili sme sa tak, ako sme chceli,“ naznačoval Weiss. Pochválil defenzívu.

Chýbala mu však väčšia kvalita, odvaha, viacej šprintov a nábehov. 

Ani Henty nemal optimálny deň

„Keď sme hrali v Berne predkolo Ligy majstrov, tak Vlado (jeho syn, pozn. red.) aj Henty boli v lepšej kondícii ako dnes. Ale zranili sa a niekedy nie je ľahké vrátiť sa,“ pokračoval tréner Slovana.

Jeho plánom bolo, že sa presadí práve najlepší strelec Slovana - Ezekiel Henty.  

„Veril som Hentymu, že dnes urobí jeden dva brejky, ale tiež nemal optimálny deň,“ dodal Weiss.

Chýbali mu diváci. „Určite by nás ľudia dohnali do ešte väčšej aktivity. Aj keď nemôžem, tak ešte idem,“ dodal Weiss. 

Rekordný počet bodov

V piatich zápasoch EKL získal jeho tím osem bodov, čo je slovenský rekord v skupinovej fáze európskych pohárov. A to má Slovan ešte posledný zápas k dobru na pôde FC Kodaň.

(Autor: SofaScore)

Pred šestnástimi rokmi vybojovala Petržalka v Lige majstrov šesť bodov, v konkurencii Interu Miláno, FC Porto a Glasgow Rangers. 

Pred troma rokmi nazbierala Trnava sedem bodov v Európskej lige, čo je klubový level číslo dva. Súperila s Anderlechtom Brusel, Fenerbahce Istanbul a Dinamom Záhreb. 

Výsledky však nie je možné objektívne porovnať. Petržalka aj Trnava boli vtedy v skupinách absolútnymi outsidermi so suverénne najmenším rozpočtami. 

Skupinu ovládla Kodaň

Európska konferenčná liga je až klubová súťaž číslo tri, v tejto sezóne má premiéru. Získať v dvojzápase šesť bodov s gibraltárskym Lincoln Red Imps bola pre Slovan absolútna povinnosť.

Dva body v dvojzápase proti PAOK Solún už možno považovať úspech, keďže grécky klub má zhruba štvornásobne vyšší rozpočet.

Skupinu ovládol FC Kodaň. Dánsky zástupca si po triumfe nad Lincolnom zabezpečil postup do osemfinále ako víťaz skupiny.

Mužstvá z druhých priečok si o postup do osemfinále vyraďovacej fázy zahrajú proti tímom, ktoré skončia na treťom mieste v skupinách Európskej ligy.

Weiss bude riskovať

„Matematika je jednoduchá, musíme vyhrať v Kodani, PAOK tuším doma nemôže vyhrať s Lincolnom o viac ako o tri góly,“ dodal Weiss. Stále verí.  

Slovan i PAOK majú zhodne po osem bodov. Slovenský zástupca je druhý, lebo má zatiaľ lepšie skóre, 8:5. Solún 6:4.

„Ešte nie je koniec. Zázraky sa dejú a my sa o jeden v Kodani pokúsime," verí Weiss.

Posledné kolo sa odohrá deviateho decembra.

„Pôjdeme hrať na riziko a na víťazstvo a budeme hrať uvoľnenejšie. Môžeme len získať. My sa na zápas tešíme, bude plný štadión,“ uzavrel Weiss. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Weiss si zhlboka povzdychol a zdvihol plecia. Bol to strop?