Slovan nechce podliezť latku zo sezóny 2006/2007

SITA|13. jún 2007 o 17:07

BRATISLAVA 13. júna (SITA) - S prípravou na nastávajúcu sezónu Corgoň ligy 2007/2008 začal v stredu aj tretí tím uplynulého ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Slovan Bratislava. Vedenie bratislavského ...

BRATISLAVA 13. júna (SITA) - S prípravou na nastávajúcu sezónu Corgoň ligy 2007/2008 začal v stredu aj tretí tím uplynulého ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Slovan Bratislava. Vedenie bratislavského klubu sa rozhodlo po vydarenom viac ako poldruharočnom období pod vedením Jozefa Jankecha tentoraz staviť na mladú krv - na lavičku sa posadí triumvirát Boris Kitka, Marián Zeman a Ladislav Pecko. "V uplynulej sezóne sme skončili na treťom mieste, dostali sa do futbalovej Európy a neradi by sme v novom ročníku podliezli túto latku. Ja osobne verím, že sa nám na prácu pána Jankecha podarí nadviazať," povedal generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ján Švehlík. Nový hlavný kormidelník Boris Kitka sa chce s každým z tímu osobitne stretnúť a krátko si vyjasniť každého pozíciu v mužstve. "Je jasné, že si nemôžeme stanoviť nižší cieľ ako je minuloročné tretie miesto. Po tomto peknom výsledku bude aj na nás zvýšený tlak. Moja filozofia je ísť od zápasu k zápasu a pokúsiť sa v každom dueli vyhrať. Dôležité je však samozrejme aj hrať futbal," priblížil svoje ciele Kitka.

Za asistentov si spoločne s vedením "belasých" vybral bývalých spoluhráčov Mariána Zemana a Ladislava Pecka. "Rozumieme si nielen ľudsky, ale aj po futbalovej stránke. Myslím si, že každý z nás má čo dať mužstvu," vysvetlil Pecko. Pri predstavení nového trénerského tria bolo prítomných 20 hráčov, chýbala štvorica Aziz Ibragimov, Samuel Slovák, Pavol Masaryk a Michal Gottwald. Prvý menovaný pre reprezentačné povinnosti, ďalšia trojica pre vopred naplánované dovolenky.

V kádri Slovana nepríde k väčším zmenám, funkcionári aj tréneri chcú mužstvo posilniť po jednom hráčovi do všetkých formácií. "Dohodli sme sa s obrancom Martinom Švestkom zo Žiliny a za dôležité považujem aj to, že budeme pokračovať v spolupráce s kľúčovým útočníkom Pavlom Masarykom. Nové zmluvy sme podpísali aj s dvojicou Ľubomír Meszároš, Daniel Kosmeľ a rokujeme s Ivanom Janekom. Taktiež sme sa dohodli na prestupe Martina Dobrotku, ktorý bol doteraz u nás iba na hosťovaní z Českých Budějovíc. Očakávame ešte príchod jedného brankára a jedného stredopoliara," oznámil zmeny smerom do kádra J. Švehlík. V klube sa zmluvy skončili aj dvojici Peter Polgár, Vojin Prole, ktorí na Tehelnom poli skončili, podobne ako Tomáš Sloboda. Kitka chce pred začiatkom jesennej časti Corgoň ligy uzavrieť káder, v ktorom by chcel mať 20 až 21 hráčov plus brankárov. "Niektorí mladí hráči pôjdu asi na hosťovania. Bude to pre nich prospešnejšie ako keby sedeli v prvom mužstve na lavičke alebo nastupovali iba za treťoligovú rezervu," priblížil svoje predstavy Kitka. Pre J. Švehlíka je okrem výsledkov dôležitá aj priazeň divákov: "Chceme zvýšiť návštevy aspoň o sto percent. Mňa zatiaľ mrzí, že sme tribúny nedokázali naplniť väčším počtom priaznivcov. Na jeseň chceme zvýšiť návštevy aspoň o dve-tritisíc divákov."

Prvý prípravný duel odohrajú slovanisti v utorok 19. júna o 18.00 h v Tomášove proti Interu Bratislava. Nasledovať bude v sobotu 23. 6. prvé stretnutie 1. kola UEFA-Intertoto Cupu 2007 v Luxembursku proti FC Differdange, v ktorom nemôžu v drese Slovana nastúpiť nové akvizície. Hneď na druhý deň po návrate na Slovensko pôjdu zverenci lodivoda Kitku na sústredenie do Zlatých Moraviec do areálu ViOn-u, kde si 26. júna zmerajú sily s domácim nováčikom najvyššej slovenskej súťaže. Odveta UEFA-Intertoto Cupu s luxemburským protivníkom je na programe v sobotu 30. júna na Tehelnom poli. Potom by mala nasledovať príprava v domácich podmienkach a v prípade postupu cez Differdange absolvujú belasí zápasy 2. kola spomenutého letného európskeho pohára s rakúskym Rapidom Viedeň (7./8. júla vonku, 14./15. júla doma). V tom prípade by musel Slovan požiadať o preloženie súboja prvého kola Corgoň ligy proti Dubnici na stredu 18. júla.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan nechce podliezť latku zo sezóny 2006/2007